De River Kwai Bridge Week 2017 in Kanchanaburi

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
15 november 2017

Voor degenen, die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is er deze maand een uitstekende gelegenheid om zich op de hoogte te stellen van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog rondom Kanchanaburi en de Burma spoorlijn.

Van 24 november to 6 december is er de “The River Kwai Bridge Week”, dat weliswaar jaarlijks wordt georganiseerd om toeristen uit binnen- en buitenland aan te trekken, maar toch ook om de bezoekers meer bewust te maken van wat er in het verleden heeft plaatsgevonden.

Tweede Wereldoorlog

Het hoogtepunt die week is een light-and-sound show, waarmee het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt uitgebeeld. De show is ter ere van de krijgsgevangenen die aan de beruchte Death Railway, de Bridge on the River Kwai en de Hellfire Pass hebben gewerkt. Dit jaar ligt de nadruk op het verhaal van de constructie van de dodenspoorlijn naar Burma

De light-and-soundshow

Het programma van de show wordt op 24 en 25 november en op 1 en 2 december tweemaal per dag uitgevoerd, namelijk om 19.00 en 20.30 uur Van 26 tot en met 30 november en van 3 tot en met 6 december is er slechts één show om 20.00 uur.

Voor elke show zijn 1200 zitplaatsen beschikbaar, de toegangsprijs is 300 Baht per persoon. U kunt de plaatsbewijzen voor aanvang van de show kopen, reservering is niet noodzakelijk.

Red Cross Fair 2017

Gedurende dezelfde periode vindt ook de Kanchanaburi Red Cross Fair 2017 plaats in het Klip Bua Stadion in Mueang district, Kanchanaburi. Deze beurs van het Rode Kruis biedt niet alleen de mogelijkheid om allerlei locale producten te kopen, maar ook een uitgebreid programma van amusement, een mini motor show, een concert, , en nog andere culturele optredens. Bovendien zijn er voorlichtingsstands van overheidsinstanties en onderwijsorganisaties.

Kanchanaburi

Als u toch in Kanchanaburi bent voor deze evenementen, is het goed te combineren met andere bekende attracties, zoals de Srinakharin Dam, Vajiralongkorn Dam, Sai Yok Noi and Yai Waterfalls, Erawan Waterfall, Mon Bridge, Mueang Sing Historical Park, Three Pagodas Pass, Wat Wang Wiwekaram, Underwater City, The Bridge of the River Kwai, Kanchanaburi War Cemetery, and World War II Museum and Art Gallery. Meer informatie kunt u vinden op www.tourismthailand.org, en daar even zoeken naar Kanchanaburi. Over Kanchanaburi heeft ook al heel veel op dit blog gestaan, hetgeen u kunt vinden als u in het zoekvenster Kanchanaburi typt.

Bron: The Nation

5 reacties op “De River Kwai Bridge Week 2017 in Kanchanaburi”

 1. Rob zegt op

  Ik hoorde dat het spektakel bij de brug dit jaar minimaal zal zijn uit respect voor de overleden koning. Niet het beste jaar dus om de show te gaan bekijken.

 2. Franske zegt op

  Ik heb de show vorig jaar gezien, en vond die best de moeite waard.
  Je kan inderdaad opteren om een zitje te kopen voor 300 Thb, maar je kan ook kiezen om te dineren op één van de terrassen van de restaurants op de oever van de rivier, nabij de brug. Dat hadden wij vorig jaar gedaan. Dan zit je niet alleen erg relaxed, maar kan je ondertussen ook genieten van een hapje en een drankje.
  Dit kan je echter best wél effe op voorhand reserveren, om een goeie plaats te hebben.
  Voor de prijs moet je het alleszins niet laten…

  Franske

  • Hans zegt op

   Een korte reactie. Ik vindt het niet passen om van ‘oorlogsmonumenten’ een kermisattractie te maken. We dienen respect te tonen voor vele de slachtoffers waaronder duizenden Nederlanders. Dat doe je niet met discotheeklampen en vuurwerk.

   • Sjaak S zegt op

    Ik ben het met Hans eens. Ik zou iedere dag in het jaar weer gaan (mijn vrouw en ik zijn er al drie keer naar toe gegaan en iedere keer wat nieuws gezien), maar niet op zulke evenementen. Ik vind het ook ongepast (mooi, maar niet hier).

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ik vond dit helemaal geen “kermis attractie”. Wat een vergelijking…..

    Zoals het in het artikel al staat :
    “Een light-and-sound show, waarmee het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt uitgebeeld. De show is ter ere van de krijgsgevangenen die aan de beruchte Death Railway, de Bridge on the River Kwai en de Hellfire Pass hebben gewerkt.”

    Show is een voorstelling van iets. In dit geval is het drama. Men wil de mensen zoveel als mogelijk laten inleven in de verschrikkingen die zich toen hebben afgespeeld.
    “Light-and-sound” is hier een hulpmiddel.
    Het is niet omdat het “Show” noemt dat je de link met bijvoorbeeld Van Duin e.a moet leggen.

    In Nederland misschien weinig tot niet bekend, maar we zitten nu, en dan vooral in Vlaanderen, in de herdenkingsperiode van WOI (1914-1918) die 100 jaar geleden plaatsvond. Volgende jaar is het 100 jaar geleden dat die eindigde op 11 november om 11 uur (daarom 11.11.11.).
    Herdenkingen van wat er toen plaatsvond op de “Flanders fields” gebeuren bijna wekelijks ergens op die “flanders fields”, en dit ter ere van al die honderdduizenden die daar het leven lieten.
    Herdenkingen die in de avond plaatsvinden gaan vaak ook gepaard met “Light-and-sound shows” en niemand haalt het daar in zijn hoofd om dit te vergelijken met “kermisattracties”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website