Paus Franciscus bezoekt Thailand op 20 tot 23 november

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
14 september 2019

Paus Fransiscus bezoekt Thailand (neneo / Shutterstock.com)

Paus Franciscus bevestigt zijn bezoek aan Thailand van 20 tot 23 november; daarna reist hij door naar Japan, waar hij de keizer ontmoet. Het is de vierde trip naar Azië; eerder bezocht hij de Filipijnen, Sri Lanka, Zuid-Korea, Myanmar en Bangladesh. Paus Franciscus zal de tweede paus zijn die Thailand bezoekt, na paus Johannes Paulus 2 in 1984.

De paus zal in Thailand twee missen geven: een voor Thaise katholieken en een voor Thaise jongeren. Gezien het te verwachten aantal bezoekers worden ze vermoedelijk in een stadion gehouden. De paus heeft ook een ontmoeting met de Supreme Patriarch.

Het bezoek aan Thailand valt samen met de herdenking van de oprichting van de Mission de Siam 350 jaar geleden door paus Clement IX, die toezicht houdt op het katholieke missionarissenwerk in Thailand.

Er zijn bijna 380.000 katholieken in Thailand, een cijfer dat 0,46% van de totale Thaise bevolking van 69 miljoen vertegenwoordigt. Er zijn 11 bisdommen met 436 parochies en 662 priesters.

Het eerste historische verslag van een poging om het christendom in Thailand te introduceren is te danken aan John Peter Maffei, die verklaarde dat rond 1550 een Franse Franciscaan genaamd Bonferre, die hoorde over het grote koninkrijk van de Peguans en de Siamezen in het oosten, op een Portugees schip vertrok van Goa naar Cosme (Peguan), waar hij drie jaar lang het evangelie predikte, maar zonder enig resultaat.

Lees meer over de ontwikkeling van de katholieke kerk in Thailand op deze link: en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_in_Thailand

5 reacties op “Paus Franciscus bezoekt Thailand op 20 tot 23 november”

 1. Stephan zegt op

  Geachte redactie,
  Is het al bekend in welke stad of steden de paus in Thailand gaat bezoeken. Ik zou daar graag naartoe willen gaan.
  Bij voorbaat mijn dank.
  Gr. Stephan

 2. Fernand Van Tricht zegt op

  Vermits ik al 16 j in Thailand woon
  zou ik ook wel de Paus hier willen zien.
  Er zal heel waarschijnlijk een melding komen in de Bangkok Post.

 3. Maryse zegt op

  Franciscus is als leider van de Kerk een moderne man met veel begrip voor de huidige maatschappij ivm met vrouwenrechten, abortus en homoseksualiteit. Hij staat ook toe dat de Kerk verschoont wordt van pedofielen.
  Dat is mooi.

  Maar ik zou willen dat het afgelopen is mensen te willen overtuigen of aanmoedigen katholiek te zijn. Religies zijn dwingend en eenzijdig en daarom schadelijk. Wij hebben geen religie meer nodig om de zin (of onzin) van het leven te ondersteunen.

  • Roland zegt op

   Gelovigen zullen uw stelling verwerpen en ongelovigen zullen u uiteraard volgen. Dus wat schiet u dan op met uw stelling?

   • Bertus zegt op

    Roland, een ieder mag zijn mening uiten. Dat noemt men vrijheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website