Twee Nederlandse militairen liepen 450 km langs de Birma spoorweg. Ze waren op hun tocht volledig zelfvoorzienend en moesten maar zien waar ze zouden slapen. We hebben er begin januari een artikel over gemaakt, zie www.thailandblog.nl/nieuws-nederland-belgie/twee-nederlanders-marcheren-als-eerbetoon-dodenspoorlijn-af

We hebben Emiel en Jesse op hun tocht kunnen volgen op Facebook, waarbij zij naast hun verslag ook mooie foto’s plaatsten. Hun (voorlopig) laatste bericht op Facebook luidt:

We hebben het gehaald!

“Afgelopen donderdag hebben we de Mon Bridge bezocht. Een dag later was het tijd voor wat rust, aangezien we zaterdag de laatste 20 km van de tocht zouden gaan lopen. Het is gelukt, we hebben het gehaald!

Het waren enorm, enorm zware kilometers de afgelopen weken. We hebben meer dan 350 km gelopen, wat enorm pijn deed aan onze voeten en aan onze ruggen. Maar als je het vergelijkt met de pijn die de mensen geleden hebben tijdens het aanleggen van de spoorlijn, dan mogen wij niet zeuren!

Het was een tocht met een lach en een traan. Zware en emotionele dagen wisselden elkaar af. We hadden nog een stuk verder kunnen lopen, maar de reden dat we Myramar niet in gaan is omdat het daar nog niet veilig is. Dat is dus het verschil tussen vrij zijn en niet vrij zijn.

We moeten daarom ook dankbaar zijn dat we in Nederland al 75 jaar in vrijheid leven.

Opdat wij niet vergeten.”

Koffieochtend

Op donderdagochtend 30 januari zullen Emiel en Jesse hierover meer vertellen tijdens een koffieochtend op de ambassade, georganiseerd door NVT Bangkok. De koffieochtend is van 10 tot 12 uur ’s morgens in de residentie van de Nederlandse Ambassade in Bangkok, 106 Thanon Witthayu.

De koffieochtend is voor iedereen gratis toegankelijk, maar wel na aanmelding bij koffie@nvtbangkok.org

Redactie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website