De in Twente opgegroeide diplomaat Herman Knippenberg (76) speelde in de jaren 70 een cruciale rol bij de opsporing van seriemoordenaar Charles Sobrahj. Zijn verhaal is verfilmd en de achtdelige serie “The Serpent” (De Slang) is vanaf morgen in Nederland te zien op Netflix.

Het verhaal begint in 1975 als Knippenberg werkt als derde secretaris op de Nederlandse ambassade in Bangkok. Hij krijgt een brief van een man uit Amsterdam, die schrijft dat hij al zes weken niets meer heeft gehoord van zijn schoonzus en haar vriend. Zij maakten een reis door Thailand.

Knippenberg legt de link tussen het Amsterdamse stel en twee verkoolde lijken die kort daarvoor langs de weg zijn gevonden. Aan de hand van onder meer een aanwijzing in de brief over het Amsterdamse stel komt hij Sobrahj op het spoor. “Het gaf me een schok. De manier waarop ze waren toegetakeld, levend verbrand. Hier kon ik het natuurlijk niet bij laten zitten”, zegt hij in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Sobrahj, die door zijn listige karakter onder meer bekend staat als ‘De Slang’, vergiftigde, drogeerde en wurgde meerdere toeristen. Hij bleef jarenlang uit de handen van de politie door gebruik te maken van valse paspoorten en vermommingen.

Na het nodige speurwerk van het team van Knippenberg lukt het uiteindelijk om Sobrahj te arresteren. Samen met zijn Canadese vriendin werd hij veroordeeld tot een jarenlange celstraf in India. Sobrahj komt in 1997 vrij, maar wordt in 2003 weer opgepakt in Nepal. Daar zit de inmiddels 76-jarige moordenaar nog steeds gevangen.

De 76-jarige Knippenberg, die al ruim twintig jaar in Nieuw-Zeeland woont, was ook betrokken bij de opnames. Zo liet hij zich meerdere uren interviewen door de makers en bracht hij een bezoek aan de set in Thailand.

Op meerdere websites wordt de serie “The Serpent” en de belangrijke rol van Henk Knippenberg uitvoerig besproken. Hieronder de trailer van de serie, die in Engeland een groot succes was.

Bron: NOS, Algemeen Dagblad, Tubantia en andere websites


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Kijktip: Netflix serie over Twentse diplomaat die seriemoordenaar ontmaskerde”

 1. Jörg zegt op

  Leuk, die gaan we kijken!

 2. carlosdebacker zegt op

  Straks naar aflevering 5 kijken. De serie is niet mis buiten dat het om de 10 minuten overspringt
  naar 5 maander eerder, 2 maanden later, 10 maand eerder enz.

  • Jörg zegt op

   Ja, dat vond ik in het begin ook wat irritant. Maar je went er aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website