Lung Addie alias Eddie de Cooman is een Vlaming die sinds geruime tijd in Pathiu aan de kust van Chumphon woont. Volgens hem is Chumphon de mooiste en meest groene provincie van Thailand. Hij is een fervente (motor)biker en schrijft regelmatig reisreportages in Thailandblog onder de titel “Leven als een farang in the jungle-on the road“.

Samen met een aantal onder ons hebben wij in 2015 en 2016 een aantal biketochten onder zijn begeleiding meegemaakt o.m. een 2-daagse verkenning van de ongerepte kuststreek van Chumphon en een 3-daagse loop door het bergachtig gebied van Chumphong naar Ranong aan de Andaman Zee en terug. Eddie heeft een nieuwe bestemming ontdekt namelijk een dagje met de vissers op een afgelegen visserseilandje. Hierover heeft hij een artikel gepubliceerd verschenen in Thailandblog van 3 maart jl. De bedoeling is om dit visserseilandje te verkennen en verder de zuidelijke kuststreek van Chumphon te (her)ontdekken. Wij rijden samen met enkele auto’s naar Chumphon en huren ter plaatse de motorbikes. Gezien de tochten per motorbike niet lang zijn is deze tocht zeker ook geschikt voor meerijdende echtgenotes/partners.

Programma vanaf Hua Hin (2 dagen in de maand mei 2017)

Dag 1 (auto 270 km, bike ca 100 km)

 • 07.00 uur ‘s ochtends met de auto van Hua Hin naar Chumphon – rit van 3 ½ uur – ca 270 km. Deelnemers worden verdeeld over 2 of 3 auto’s.
 • 11.00 uur – Huren van bikes (doorsnee 125-150 cc) bij aankomst in Chumphon en vertrek. Verkenning van de zuidelijke kuststrook van Chumphon per bike. Lunch in lokaal restaurant.
 • 17.30 uur – Inchecken hotel
 • 19.00 uur – Gezamenlijk diner in restaurant in het centrum van Chumphon.

Dag 2 (bike ca 100 km, auto 270 km)

 • 08.00 uur – Vertrek per bike naar Pak Khrong, vertrekplaats van de vissersboot naar het eilandje Koh Tiab.
 • 10.00 uur – Aankomst in Koh Tiab. Wandeling rond het eilandje.
 • 12.00 uur – Uitgebreide seafood lunch in het vissersdorpje. Tocht per boot naar Koh Phra, het 2de visserseilandje. Mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen in kristalhelder water.
 • 16.00 uur – Boottocht retour naar Pak Khrong.
 • 17.30 uur – Aankomst in Chumphon. Vertrek per auto naar Hua Hin     .
 • 21.00 uur – Aankomst in Hua Hin.

Kosten worden ter plaatse betaald. Data worden eerstdaags bepaald. Voor verdere informatie kunt u mij bellen op het nummer 0926125609 (Robert) of per e-mail: sikkens2011@gmail.com

1 reactie op “Agenda: Bikerboys Hua Hin – Mooiste plekjes van Chumpon verkennen onder begeleiding van Lung Addie”

 1. marcel janssens zegt op

  Is er in Phuket ook een motorclub zoals de bikerboy’s in Hua Hin want ik zit hier al 15 jaar alleen rond te crossen en een beetje gezelschap is toch leuker denk ik . groetjes.
  Reacties kun je sturen naar , marceljanssens1152@hotmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website