Agenda: Thailand in de polder 29 en 30 augustus

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Agenda
29 augustus 2015

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 is er een Thais evenement in de plaats Driehuizen in Noord Holland. Driehuizen ligt in de schermerpolder centraal gelegen tussen Purmerend, Hoorn en Alkmaar.

De cultuur van Thailand

Om bezoekers van dit evenement kennis te laten maken met de cultuur van Thailand hebben we getracht een brede selectie te maken van de kenmerken die de meeste mensen zal aanspreken. Dit zijn onder andere de diverse stijlen van Thaise dans en klederdrachten, Boeddhistische monniken, Thaise muziek, fruit snijden, bloemdecoratie, Thais boxen, Thaise gerechten en curiosa uit Thailand.

Dit is onderverdeeld in een dagprogramma waarbij het entertainment vanaf een podium zal worden verzorgd en diverse kramen/stalletjes waar eten en curiosa zal worden aangeboden. Voor verdere informatie kunt u kijken op de website: www.thailandindepolder.nl

Globaal programma:
Zaterdag begint het om 10.00 uur met de ceremonie “bidden en eten geven aan Thaise monniken” waarna het feest begint. Op allebei de dagen speelt de band PED NOY, is er de dansgroep van Chompu, is er traditionele en moderne Thaise muziek, fruit snijden, bloemschikken, een kook demonstratie en zijn er kramen met eten uit alle windstreken van Thailand. Ook zijn er kramen met kleding, zijde, beelden en allerlei accessoires en is er de mogelijkheid om ingrediënten voor een heerlijke Thaise maaltijd mee te nemen.

Het dagprogramma gaat door tot circa 20.00 uur en zal dan op de zaterdag binnen in het café restaurant worden voortgezet met de zelfde band PED NOY en de dansgroep ‘Isaan Entertainment’ onder leiding van Chompu.

Op zondag zal een gelijksoortig programma gedraaid worden en zal ook de aanvang om 10.00 uur morgens zijn de afloop zal tegen de zondagavond zijn.

Overige activiteiten

De monniken van Wat Buddhavihara uit Purmerend zullen beide dagen aanwezig zijn. Er zullen TUK TUK’s zijn, mannen en vrouwen in prachtige Thaise traditionele kostuums en Akka’s (een bergvolk) in hun prachtige kleding die graag vertellen over hun leven in de bergen van Thailand. En de mogelijkheid bestaat om met een fluisterboot door de polder te varen.

Ook aan de kinderen is gedacht, er is een springkussen, een tent waar je een mooie leren stempel kunt maken en een prachtige, kindvriendelijke boogschietbaan, suikerspin en nog meer. Alles onder begeleiding.

Organisatie: Thailand in de polder
Locatie: de Vriendschap
Adres: Driehuizen 13,1844 KL Driehuizen
Telefoon: 06 2214 9090
Email: info@thailandindepolder.nl
Website: www.thailandindepolder.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website