Februari 2024 wordt een maand vol festiviteiten in Thailand, met een breed scala aan evenementen en festivals die zowel de lokale bevolking als toeristen zullen aanspreken. De maand staat in het teken van de Chinese Nieuwjaarsvieringen van 2024, die beloven spectaculair te worden. Daarnaast zijn er tal van andere culturele, artistieke en sportevenementen gepland, die voor een gevarieerde ervaring in het hele land zorgen.

De Bangkok Design Week 2024, die loopt van 27 januari tot 4 februari, zal de festiviteiten inluiden. Dit evenement vindt plaats op meerdere locaties in Bangkok, waaronder Charoenkrung-Talat Noi, Siam en Yaowarat, en wordt een samenkomst van creativiteit en innovatie. Tegelijkertijd wordt van 2 tot 4 februari het 8 Riew Feel ‘Fae’ Coffee & Friends 2024 festival gehouden in Suan Somdet Phra Srinagarindra Park in Chachoengsao, ter viering van de bruisende koffiecultuur van Thailand.

Voor liefhebbers van natuur en bloemen is er het Chiang Mai Flower Festival, dat van 2 tot 4 februari plaatsvindt in het Nong Buak Haad Public Park in Chiang Mai. Dit festival toont de rijke flora van de regio en benadrukt de natuurlijke schoonheid van Thailand. Bovendien biedt het Mystic Festival Thailand, dat plaatsvindt in de schilderachtige Mountain Creek Valley van Khao Yai, Nakhon Ratchasima, van 2 tot 4 februari, een meeslepende ervaring.

Ook voor sportliefhebbers is er genoeg te doen. Het Amazing Muay Thai Festival 2024 vindt plaats van 2 tot 5 februari in het Lumphini Stadion in Bangkok, en het Amazing Muay Thai World Festival 2024 van 4 tot 6 februari in Rajabhakti Park in Hua Hin, Prachuap Khiri Khan. Beide festivals zullen de traditionele Thaise vechtkunst Muay Thai op een wereldwijd platform presenteren. De adrenaline-liefhebbers kunnen uitkijken naar de D1 Grand Prix Thailand, die van 23 tot 25 februari plaatsvindt op het CHANG International Circuit in Buri Ram, met spannende autosportactie.

Het culturele landschap van februari wordt verder verrijkt met verschillende lokale festivals, zoals het King Narai’s Reign Festival in Lop Buri van 9 tot 18 februari, de 24e Trang Underwater Wedding Ceremony van 13 tot 15 februari langs de Andamankust, en het Singha Park Chiang Rai International Balloon Fiesta 2024 van 14 tot 18 februari in Chiang Rai.

Voor meer informatie en een volledige lijst van evenementen, bezoek: https://www.tatnews.org/2024/01/february-2024s-festivals-and-events-in-thailand/

1 reactie op “Agenda: Thailand bruist in februari 2024 met kleurrijke festivals en culturele evenementen”

  1. jean zegt op

    De Strawberry Fair in Samoeng gaat door van 9 tot 12 februari


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website