Agenda: Samui Festival 2017 pakt dit jaar groots uit!

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
7 september 2017

Het ‘Samui Festival 2017’, dat van 7 – 11 september wordt gehouden op Koh Samui wordt een waar spektakel, het valt samen met de viering van de 120-ste verjaardag van het eiland. Het programma omvat o.a. twee sportevenementen waaronder een volledige marathon. Thailand’s premier Prayut Chan-o-cha zal persoonlijk de prijzen voor de winnaars uitreiken. 

Volgens de heer Yuthasak Supasorn, gouverneur van de TAT is het festival een van de belangrijkste gebeurtenissen dit jaar op de toeristische agenda van Thailand. Het wordt een feest van de cultuur en stijl van de zuidelijke regio.

Het vijfdaagse festival omvat, naast de sportwedstrijden, een divers en gezinsvriendelijk evenementen programma: voor elk wat wils. Zo zijn er culturele evenementen, concerten van beroemde Thaise zangers en bands en ‘Samui Fight’ kickboxing wedstrijden. De meeste evenementen vinden plaats op de stranden van Koh Samui, waaronder Nathon, Bophut en Chaweng:

  • Opening: een ‘Flower Float’ parade bijna 7 kilometer op 7 september.
  • Marathon (42 kilometer, 10,5 kilometer en 5 kilometer) op 9 september.
  • Fietsrace (25 en 50 kilometer) op 10 september.
  • Art Lane toont werk van Thaise beroemde artiesten en lokale ambachten.
  • Streetfood: Zeevruchten en Thaise gerechten van Surat Thani (Southern Region).
  • Een 2,5 kilometer lang strandbuffet (gratis en open voor het publiek).

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Agenda: Samui Festival 2017 pakt dit jaar groots uit!”

  1. Renévan zegt op

    Nu woon ik op Samui maar het is nogal moeilijk om te weten te komen wat waar wanneer en hoe laat begint. Ik kreeg vandaag om één uur een line berichtje van mijn vrouw dat er een optocht was in Nathon die om twee uur zou beginnen (opening van het festival). Ik was er ietsje later, een flinke drukte maar zo goed als alleen maar Thaien. Als ik het goed heb begint het 2,5 kilometer strandbuffet om 5 uur. Een website grotendeels in het Thais is nu niet echt handig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website