Thai vinden het leuk om feest te vieren  en het sanuk te hebben, dus waarom geen drie nieuwjaarsvieringen? Het westerse Nieuwjaar op 1 januari, het Chinese Nieuwjaar in januari/februari en het Thaise Nieuwjaar (Songkran) in april.

Overal ter wereld vieren Chinezen het nieuwe jaar met de gelukswens: “Gong Xi Fa Cai!”, de feestelijkheden duren maar liefst 15 dagen. Wil je daar wat van meemaken, bezoek dan Chinatown in Bangkok. Het Chinees nieuwjaar wordt ook in Chiang Mai, Phuket en Trang gevierd.

Voor de Chinezen is dit het begin van het jaar 4718 en dat wordt wereldwijd groots gevierd. Ook in Nederland en België wordt dit feit gevierd bij de Chinese gemeenschap met veel rode versieringen, vuurwerk, optredens, geschenken en lekker eten. In Thailand worden in deze periode extra veel toeristen verwacht. Thailand heeft een grote Chinese gemeenschap en veel Thai hebben Chinese voorvaderen. datum valt in januari / februari.

Chinees Nieuwjaar 25 januari 2020 – Het jaar van de rat

Het jaar 2020 is het jaar van de Rat. Kinderen geboren tussen 25 januari 2020 en 11 februari 2021, worden geboren onder het teken van de Rat! Dit betekent dat de dierencyclus zich voor een laatste keer herhaalt alvorens weer helemaal opnieuw te starten – de Rat is namelijk het eerste dier in de dierencyclus, en metaal het laatste element in de elementencyclus.

Eigenschappen van de Rat:

  • Harde werker
  • Charmant
  • Intelligent
  • Sociaal
  • Trouwe vrienden
  • Niet erg betrouwbaar
  • Soms roddelen

Vriendschap van de Rat: Ratten kunnen goed overweg met bijna iedereen, maar vooral met apen, draken en ossen. Ratten kunnen het minst overweg met de haan, de geit en het paard.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website