Thailandliefhebbers mogen de debuutroman van Michiel Heijungs niet missen. Het boek ‘Retour Bangkok’ is een feest van herkenning voor iedereen die Thailand al eens bezocht heeft maar ook voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar een spannend en soms komisch misdaadverhaal die zich in zijn geheel in Thailand afspeelt.

Michiel vertelt de bijzondere belevenissen in een sneltreinvaart en je valt van de ene verbazing in de andere. Want het onmogelijke is altijd mogelijk in het ‘Land van de Glimlach’. In het boek van Heijungs lees je hoe in het midden van de jaren tachtig zes ton wiet van Thailand naar Australië verscheept wordt.

De Nederlandse jongen die zich in een kleine provinciestad – ook met geweld – heeft opgewerkt tot dealer in de beste hasj, krijgt de smaak van dat leventje te pakken en maakt contact met de ‘grote jongens’. Eenmaal in die wereld doorgedrongen wordt hij uitgenodigd om bij het verschepen van die tonnen wiet behulpzaam te zijn. Zijn aandeel: 2 miljoen cash. Zijn jeugdvriend, nu witwasadvocaat in Amsterdam, zorgt voor de rest.

Het boek ‘Retour Bangkok’ is een vlot geschreven schelmenroman op het scherpst van de snede, die de broeierige verknoping van boven- en onderwereld van de grote bazen in de internationale drugshandel, keurige zakenlui, hoeren, corrupte gezagsdragers en moordenaars tot leven wekt. En dat in een duizelingwekkend verhaal waarin grof sarcasme en aanstekelijke humor om de voorrang strijden en waarin ondanks chantage, afpersing en uitbuiting plaats is voor wederzijdse genegenheid en sympathie.

Ook de hoofdpersoon in het boek viel voor de verleidingen die Thailand te bieden heeft: Seks, drugs en rock ‘n roll met een Oosters tintje. Zo werd hij verliefd op een mooie bargirl wat bijna zijn ondergang werd.

Lees alles over de duistere kanten en verleidingen die de Thaise hoofdstad te bieden heeft en bestel het boek ‘Retour Bangkok’ voor slechts € 16,50 op Bol.com: Retour Bangkok van Michiel Heijungs

 • Michiel Heijungs – Retour Bangkok
 • Uitgeverij G.A. van Oorschot
 • ISBN 9789028260542
 • Paperback met flappen
 • Prijs: € 16,50
 • Eerste druk februari 2014

Michiel Heijungs (1957) was onder meer journalist, musicus, handelaar in edelstenen en ondernemer. Hij publiceerde eerder verhalen in Tirade en KortVerhaal. Retour Bangkok is zijn debuutroman.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Retour Bangkok’ een spannend debuutroman van Michiel Heijungs”

 1. Theo klabbers zegt op

  Ik schrijf zelf korte verhalen en woon al 15 jaar in Thailand.
  Waar kan ik het boek bestellen..
  Vr gr.
  Th.Klabbers

  • Khun Peter zegt op

   Dat staat in de tekst, dus lees eerst even.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website