Evert van der Weide

Dagelijks lees ik vele verhalen over (Thaise) relatie(s) waar problemen ontstaan door bv. jaloezie / elkaar niet begrijpen en dan gaan piekeren over de ander en zelf verscholen te blijven in een ivoren toren, maar wat gebeurt er nu echt in bijvoorbeeld een persoon, die zich jaloers voelt.

Wat gebeurt er en welke (historische) patronen leiden tot gedrag en wat ziet zij werkelijk in hier en nu. De partner voelt zich in dit geval beklemd en beperkt omdat er verwijten komen die kant nog wal lijken te raken en komt automatisch in de positie zich te gaan verdedigen en ten arre moede zijn eigen ding te gaan doen en zich gevoelsmatig af te sluiten voor verwijten.

Ik heb persoonlijk ervaring met dit soort situaties en ik ben telkens opnieuw verwonderd dat een concrete situatie ter plekke kan veranderen als ik in contact ben met de eigen gevoelens en ik deze kan verwoorden op een wijze dat dit invoelbaar wordt voor de ander. Dat vraagt van mij dat ik uit het denken over een situatie stap en ik in gesprek ga met eigen innerlijk en dat ik luister naar de ander zonder bezig te zijn met argumenten in mijn hoofd als reactie op wat gezegd wordt. Zonder oordeel luisteren naar de woorden, naar de gevoelens achter de woorden en emotioneel kunnen inleven en de eigen miskende gevoelens even op de wachtlijst zetten tot er ruimte is daar in waarheid naar te kijken.

Als er mensen zijn die werkelijk onderzoek willen doen naar hoe in dialoog te gaan met jezelf en met de ander zonder oordelen, etiketteren of op andere wijze situaties diagnosticeren c.q piekeren dan nodig ik je uit de persoonlijke ontmoeting aan te gaan en meer te ontdekken over jezelf en de ander te gaan begrijpen door deel te nemen de workshop die ik geef: zie www.degeleroos.nl of info vragen via degeleroos@gmail.com voor de training die ik geef (27 februari 2013 introductiedag gestalttherapie) in de periode van 2-9 maart ten zuiden van Hua Hin.

Nadere informatie en het programma van de dag wordt toegestuurd na de aanmelding. Vragen zijn welkom.

In ieder van ons is een liefdevolle en heldere entiteit achter onze dagelijkse sociale gedragingen verborgen. We kunnen middels experiment en oefening in een veilige omgeving het vermogen ontwikkelen hier mee in contact te komen met hulp van humor, ervaringsgericht in hier en nu te zijn en bewegings- en expressieoefeningen in een respectvolle omgeving. Onze kwetsbaarheid laten zien en dan ontdekken dat we hierdoor in onze kracht komen omdat we gaan vertrouwen op de eigen waarneming in onze binnenwereld en het daar in het “hier en nu” handen en voeten aan gaan geven middels expressie van ons zelf aan de ander. Dit ben ik op dit moment en als ik van jou hoor wat er gebeurt in jouw binnenwereld kan ik tot helder begrip komen van onze communicatie over en weer. Invoelen dat wij meer zijn dan een bepaalde reactie op een bepaalde situatie. Dat wij in verbinding staan en de gevoelens op een dieper niveau van elkaar kunnen begrijpen.

Ons begrepen gaan voelen op een dieper niveau dan we normaal in onze vastgeroeste patronen gewend zijn te doen in dagelijks leven. In deze gestaltweek reik ik de middelen aan meer diepgang op eigen kracht te ontwikkelen in het contact met medemensen.

In verbinding en groeten van

Evert

Gestalttrainer, therapeut en mens.

Vraag de gratis folder aan. Deze week geplaatst op de website www.degeleroos.nl Zie ook mijn persoonlijke gegevens als je wilt weten wie ik ben: www.degeleroos.nl/Personalia.htm

Aanmelding: De gestaltweek geef ik in het dorpje Khao Kalok onder Hua Hin, Thailand in een natuurrijke omgeving in de omgeving van het strand waar de omgeving uitnodigt de tijd te nemen in contact te komen met jezelf en met anderen op hetzelfde level. Verblijf in een prachtige villa op de locatie, waarvan de gegevens worden toegestuurd na aanmelding. Zie brochure. Kosten introductiedag € 75,00 van 10.00 tot 16.00 uur inclusief lunch. Bij deelname aan de gestaltweek worden deze kosten in mindering gebracht op de kosten van de gestaltweek.

N.B. Speel je een muziekinstrument? Of heb jij speciale muziek. Neem mee.

I speak Dutch, English and a little Frence, Thai and German

Aanmelden via email, telefoon +33627786252, Skype: evertvanderweide.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website