In deze indrukwekkende documentaire komen hulpverleners aan het woord die probeerden de zogenaamde grotjongens van het voetbalteam The Wild Boars te redden die vastzaten in de Tham Luang-grot in Thailand.

Toen alle anderen het min of meer hadden opgegeven, verloren er twee duikers nooit de hoop. Dit is hun verhaal.

De ondertiteling is en het Chinees, Thais, Frans, Nederlands, Duits, Engels en er worden exclusieve beelden die zijn opgenomen tijdens de redding van de jongens.

Video: 13 LOST – The Untold Story of the Thai Cave Rescue

Bekijk hier de video:

12 reacties op “Video: 13 LOST – The Untold Story of the Thai Cave Rescue”

 1. Vakman zegt op

  Zeer indrukwekkend verhaal.

  Goed dat dit ook eens getoond wordt; ere wie ere toekomt. Anderen die met de eer gaan strijken, puur uit egoïsme, ik heb het zelf van zeer nabij meegemaakt.

  Sterker, gisteren was het 2 jaar geleden dat ik een ernstig arbeids- cq verkeersongeval heb gehad, waarna mijn (ex-)werkgever er alles aan heeft gedaan om er zelf zo goed mogelijk uit te komen over de rug van mij. Hij heeft zelf een arbeidsconflict gecreëerd en uiteindelijk heb ik in een uitzichtloze positie getekend voor ontslag….ik pleit voor de waarheid. Eerlijkheid duurt het langst en zaken ‘die het daglicht niet kunnen verdragen’ (in deze reportage letterlijk) behoren daar wel in geplaatst te worden.

  Chapeau voor de echte helden!!!

 2. jan bekkering zegt op

  geweldige docu! bedankt voor het plaatsen!

 3. jan Willem zegt op

  Wat een indrukwekkend verhaal.

  Ik heb toen der tijd wel van deze belg uit Phuket gehoord. Maar heb altijd gedacht dat de Britten de drijvende kracht waren. Nu hoor ik voor het eerst de waarheid.
  Heeft iemand een link naar de website van zijn duikschool?
  Ik heb mijn duikbrevet gehaald in 2016. Ik ben zeker geen cave diver, en als ik dit zie, denk ik ook dat ik niet de moed heb om dit te kunnen.

  Heel veel respect voor deze mensen.

  Jan Willem

  • Nicky zegt op

   Ik kan je wel rechtstreeks met Ben in contact brengen. Ff je mailadres en dan geef ik dat aan hem door

   • jan Willem zegt op

    Ik heb plannen om volgend jaar eens naar Phuket op vakantie te gaan.
    Mijn vrouw wil dat heel graag. Dan wil ik zelf graag duiken.

    Een link naar mijn duikvakantie in Koh Samui van vorig jaar.
    https://www.youtube.com/watch?v=JpPA2FE3IGk&t=47s

    Jan Willem

    • Nicky zegt op

     Houd er wel rekening mee dat Ben zich meestal enkel nog met technisch duiken bezighoud. Voor padi duiken zal hij naar de collega’s verwijzen. Dan kan je beter op zijn website kijken. Daar zal je voldoende informatie vinden

  • Nicky zegt op

   Maar je kan hem ook rechtstreeks benaderen via Faceboek. Onder de naam van BEN REYMENANTS

 4. henk zegt op

  Geweldige reportage zo kun je vernemen hoe het werkelijk gegaan is. Een groot applaus voor deze helden zeer mooi om in deze moeilijke tijd van zoveel mogelijk binnen te blijven toch een uur de helden bezig te zien en te horen.

  Zo ook het medisch personeel en verplegend en alle anderen die nu overuren moeten maken om het corona virus te bestrijden alvast hartelijk bedankt u allen.

 5. Louis zegt op

  Zeer indrukwekkend! Ongelooflijk wat deze mannen hebben gepresteerd. Met recht echte helden.
  Maar zoals zo vaak zijn er altijd genoeg gegadigden, die zich ook willen koesteren in het licht van de echte helden en hun eigen bijdrage al dan niet op de voorgrond plaatsen.
  Dat is helaas de realiteit met al die ego”s, maar al de betrokkenen kunnen trots zijn op hun bijdrage aan deze ongelooflijke reddingsoperatie.

 6. Peter zegt op

  Is de film te downloaden?
  Wil hem laten zien aan een gehandicapte duiker

  • Nicky zegt op

   Ik denk dat je deze vraag misschien moet stellen aan iemand die handig is met internet. En anders Ben zelf ff contacteren hierover

  • Nico zegt op

   Zoals altijd, YT is your friend: https://www.youtube.com/watch?v=qGC7vWTLVE8&t=12s


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website