Beste redactie,

Op 12 november 2014 ben ik naar Thailand gegaan met een non-immigrant visa O. Op 26 mei 2014 ben ik vanuit Thailand weer naar Nederland vertrokken en de immigrant visa O is tot en met 2 oktober geldig.

Ik heb op 23 juli 2015 via een tussenpersoon een nieuwe non-immigrant visa aangevraagd – maar het is me geweigerd want ze zeggen dat ik een verlenging bij de immigratiekantoor in Thailand moet aanvragen. Ben van plan om op 25 augustus 2015 weer naar Thailand te gaan en heb reeds de reis weer geboekt.

Mijn vraag is, kan ik mijn non-immigrant visum weer in Thailand met 1 jaar verlengen? Of moet ik een non-immigrant visa OA aanvragen?

Groet,

Johnny


Beste Johnny,

Ik veronderstel dat het een Non-immigrant “O” Multiple Entry is, omdat je schrijft dat het visum tot 2 oktober (2015?) geldig is. In dit geval kan je met dit visum Thailand binnen t.e.m. 1 oktober 2015.

Rest dus voldoende tijd om op 25 augustus 2015 binnen te komen en 90 dagen verblijf te bekomen (verblijfsduur zal dan ergens tot 23 november 2015 zijn als ik juist tel). Wil je weer blijven tot mei (zoals dit jaar) of langer, dan zal je een jaarverlenging in Thailand moeten vragen.

Die jaarverlenging sluit dan aan op de einddatum van 23 november 2015 van de lopende verblijfsperiode. De aanvraag daarvoor kan je al starten ergens eind oktober 2015. Op basis van je visum kan je niet tot mei blijven, want die geldigheidsduur vervalt op 2 oktober. Dat is ook de reden vermoed ik dat je een nieuw Non-immigrant “O” wilde aanvragen

Je zou ook nog een laatste visarun(borderrun) kunnen maken op 1 oktober 2015, maar je wint er eigenlijk maar enkele weken mee (ergens tot 29 december). Nutteloze kosten denk ik dan, als je tenminste langer wil blijven dan 29 december 2015.

Het is ook meteen duidelijk waarom de ambassade of consulaat je een nieuw visum weigerde. Uw huidige Non-immigrant “O” Multiple entry is immers nog geldig en je krijg geen nieuw visum als het vorige nog geldig is. Kan je hier lezen: www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen Hebt u een Non-Immigrant visum met mulitiple entries dan kunt u pas een nieuw visum aanvragen nadat de geldigheidsdatum van het huidige visum is verstreken.

Die verlenging is echter zo slecht nog niet, want nu kan je elke jaar in november een nieuw jaarverlenging vragen die op mekaar aansluiten. Je hoeft dan in de toekomst geen visum meer te halen in Nederland. Wel zien dat u natuurlijk aan de vereisten van een verlenging voldoet.

Let op !!! Vergeet niet om een re-entry te halen voor je Thailand verlaat want anders vervalt je verlenging en moet je alles opnieuw starten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website