Thailand is een populair land bij toeristen, expats en immigranten en dat is niet voor niets. De vriendelijke bevolking, lage prijzen, tropische temperatuur, mooie tempels en prachtige stranden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op jong en oud.

Wie voor het eerst in Thailand komt krijgt meestal met een cultuurschok te maken en dat zorgt voor veel vragen over het dit bijzondere Zuidoost-Aziatische land. Maar ook de meer ervaren Thailandgangers hebben soms vragen waarop zij zelf het antwoord niet weten.

Thailandblog voor al je vragen en antwoorden over Thailand

Loop jij ook rond met vragen over Thailand? Stuur ze dan naar de redactie van Thailandblog. Indien jouw vraag interessant genoeg is, plaatsen wij deze in onze populaire rubriek: lezersvraag.
Andere lezers mogen dan jouw vraag beantwoorden. Zo profiteert iedereen er van want wellicht waren er meer Thailandgangers met dezelfde vraag.

Thailandblog.nl is de grootste Thailand-community in Nederland en België. Dagelijks lezen duizenden mensen de artikelen op Thailandblog. Daar zitten veel deskundigen onder die bijvoorbeeld in Thailand werken en wonen of immigranten die al jaren in het ‘Land van de Glimlach’ wonen.

Iedere lezersvraag krijgt gemiddeld 12 reacties, daar zitten hele bruikbare antwoorden bij maar ook minder bruikbare. Dat kan jij zelf het beste beoordelen. Echter, je krijgt altijd veel reacties en dat is erg leuk.

Voorbeelden van vragen

Je kan in principe voor iedere vraag over Thailand bij de lezers van Thailandblog terecht. Wij geven wat voorbeelden:

 • Vragen over vervoer in Thailand zoals taxi’s, bussen, trein, metro en Skytrain.
 • Vragen over wisselkoersen, pinnen en andere geldzaken.
 • Vragen over excursies, rondreizen en bezienswaardigheden.
 • Vragen over visa (zowel voor Thailand als voor Schengen).
 • Vragen over vliegtickets, bagage, binnenlandse vluchten, luchtvaartmaatschappijen.
 • Etc.

Lees ook onze dossiers

Thailandblog heeft een aantal uitgebreide dossiers gepubliceerd die al veel vragen zullen beantwoorden. Wij vragen je dan ook om deze eerst even te bekijken alvorens je een vraag gaat stellen. Bekijk ze hier:

Hoe werkt het?

Een vraag stellen aan Thailandblog werkt vrij simpel. Je neemt per e-mail contact met ons op. Dat kan via de CONTACT link rechts bovenaan onze website. Daar stel je jouw vraag over Thailand. Er gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Kijk eerst zelf op Google of je een antwoord kan vinden op je vraag over Thailand.
 • Kijk even in onze rubriek LEZERSVRAAG of iemand anders dezelfde vraag al gesteld heeft. Je kan dan de reacties en antwoorden lezen.
 • Formuleer je vraagstelling helder en duidelijk, vertel wat over jezelf dan maak je het nog persoonlijker en krijg je meer reacties.
 • Zorg voor relevantie informatie bij jouw vraag. Als je zegt: ‘Ik zoek een accommodatie in Thailand’, dan kunnen lezers je alleen maar helpen als je meer informatie geeft. Zoals, waar in Thailand? Voor hoelang? Wat je budget is en wat voor soort accommodatie zoek je?
 • Typ normale Nederlandse zinnen, gebruik desnoods even spellingscontrole.

Vervolgens beslist de redactie of jouw lezersvraag wel of niet geplaatst gaat worden, maar dat zit vrijwel altijd wel goed. Het kan 1 à 2 dagen duren voor wij jouw vraag op Thailandblog plaatsen omdat we dagelijks al veel lezersvragen toegezonden krijgen.

Kortom, heb je een vraag over Thailand? Stuur hem naar redactie van Thailandblog.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website