In 2025 bestaat Lumpini park in Bangkok 100 jaar. Het park wordt gekoesterd door de Bangkokianen die er gaan joggen, picknicken, wandelen of gaan waterfietsen. Het park van 360 rai is tevens de verblijfplaats van tientallen grote varanen.

De renovatie duurt één jaar en start volgend jaar april. Gedurende de werkzaamheden blijft het park geopende voor bezoekers. De werkzaamheden bestaan vooral uit de verbetering van de afwatering, het opknappen van de verlichting en de jogging-, fiets- en voetpaden.

Het asfalt van in totaal 24.116 vierkante meter is slecht en moet worden aangepakt. De ondergrondse elektriciteitskabels met een lengte van 32.000 meter worden vervangen en 390 straatlantaarns krijgen een LED verlichting om energie te sparen. Ten slotte worden enkele paviljoens, zoals het Octagon Pavilion en de Sala Bhirombhakdi, de toiletten en negen posten van bewakers opgeknapt.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lumpini park wordt opgeknapt voor viering van 100-jarig bestaan”

  1. tom bang zegt op

    Zonnepanelen op de paviljoens en er word nog meer energie bespaart, als je dan toch bezig bent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website