Van maandag tot vrijdag kunnen drukke agenda’s je volledig uitputten. Herontdek je vitaliteit door een verrijkend weekend in Nakhon Ratchasima en Nakhon Nayok, in het noordoosten van Thailand, te spenderen. Laat de alledaagse hectiek achter je, ontspan en laat de natuur je vermoeide geest en lichaam verjongen.

Na een intensieve werkweek verdient iedereen wat welverdiende ontspanning. Vind rust in de ongerepte natuur van Noordoost-Thailand die je energie weer aanvult. Nakhon Ratchasima, vaak Korat genoemd, is een geliefde bestemming voor mensen uit de centrale regio van Thailand. Binnen een rit van slechts twee uur kun je jezelf verliezen in de omarming van Moeder Natuur in het Khao Yai Nationaal Park – Thailand’s eerste nationaal park, een UNESCO Werelderfgoed en een ASEAN Heritage Park.

Het Khao Yai Nationaal Park bestrijkt vier provincies: Nakhon Ratchasima, Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Dit reservaat is een waar natuurparadijs, met thuisbasis voor meer dan 280 vogelsoorten. Laat je verbazen door de vele bezienswaardigheden zoals watervallen, klifuitzichten, natuurobservatieposten en een schilderachtig stuwmeer. Enkele hoogtepunten zijn de Haew Narok-waterval, de Haew Su Wat-waterval, het Pha Diew Dai-uitzichtpunt en het Khao Kheow-uitzichtpunt (Pha Tromjai), de Nong Phak Chi-natuurobservatietoren en de Lam Ta Khong-camping. Met zijn zeven korte wandelpaden en sterrenkijken in de winter, biedt Khao Yai voor elke natuurliefhebber en avonturier wat wils.

De Bamboetunnel (Editorial credit: argentozeno_th / Shutterstock.com)

Na je bezoek aan Korat, ga je richting Nakhon Nayok, een provincie die bekend staat om zijn ontspannen sfeer en ongerepte natuur. Ontdek Khao Chong Lom, geliefd bij reisbloggers, vooral tijdens het levendige groene seizoen. Met het lage waterniveau van het reservoir en recente regenbuien, krijg je een schilderachtig uitzicht op groene valleien met indrukwekkende stromen en watervallen. Laat je meevoeren door de beek en dompel jezelf onder in de adembenemende natuur, waar de frisse lucht en prachtige uitzichten je geest verjongen.

Bezoek ook de beroemde tempel in Nakhon Nayok, Wat Chulabhorn Wanaram, en de iconische Bamboetunnel. Terwijl de tempel pelgrims aantrekt, betovert het uitgestrekte bamboebos iedereen op de 800 meter lange loopbrug naar de tempelingang. De Bamboetunnel mag dan wel fotogeniek zijn, de sereniteit van het bamboebos laat een diepe indruk achter.

Laat je weekend niet opgaan in de sleur van je dagelijkse routine. Ontsnap aan de stad en ervaar de magie van de natuur. Ze zal je zorgen zachtjes wegwissen en talloze prachtige herinneringen bieden die je dagen opvrolijken.

Bron: Tourism Authority of Thailand

2 reacties op “Ontsnap aan de stadsdrukte: een verkwikkend weekend in Nakhon Ratchasima en Nakhon Nayok”

  1. Jacobus zegt op

    Het Khao Yai National Park is inderdaad een prachtig park, zoals het artikel beschrijft. Toch is het artikel enigzins misleidend. De provincie Nakhon Nayok ligt ten zuiden van dit park en Nakhon Ratsachima ten noorden. Het park scheidt als het ware beide provincies. Daardoor behoort Nakhon Nayok nog tot centraal Thailand en Nakhon Ratsachima tot het Noord-Oosten. “Na je bezoek aan Korat ga je richting Nakhon Nayok……” Maar vergeet niet dat de afstand tussen beide plaatsen 225 km is en de trip per auto bijna 3.5 uur duurt. Nakhon Nayok is in het weekend populair onder Bangkokianen omdat de afstand Bangkok – Nakhon Nayok slechts 120 km is.

    • Ger-Korat zegt op

      Vanuit de provincie Nakhon Ratchasima in de buurt van Pak Chong heb je de enige (toegangs)weg welke vanuit het noorden Khao Yai national park in gaat. Deze ene weg loopt door het park naar de provincie Prachinburi (het zuiden) en dan na een paar kilometer neem je de afslag Nakhon Nayok. De afstand, grotendeels door het park, is 99 km van Pak Chong naar Nakhon Nayok stad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website