Khlong Lat Mayom floating market in Bangkok (Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com)

Bangkok heeft een aantal drijvende markten, deze zijn leuk om te bezoeken en te fotograferen. Wil je een Floating Market bezoeken die niet overspoelt wordt door buitenlandse toeristen dan moet je eens gaan kijken bij de Khlong Lat Mayom Floating Market. Deze markt is gelegen in de buurt van de meer bekende Taling Chan Floating Market.

Lat Mayom is een drijvende markt die vooral door locals wordt bezocht. Je kunt deze markt het beste vroeg in de ochtend bezoeken anders is het er nogal druk. Wanneer je aankomt, zal je ontdekken dat er veel marktkraampjes staan langs de parkeerplaatsen en ook langs de kanalen.

Khlong Lat Mayom Floating Market

De Khlong Lat Mayom Floating Market bestaat sinds 2004 en is door de locale bevolking in leven geroepen naar aanleiding van het succes van de Taling Chan drijvende markt. Echter de Lat Mayom is meer een groene markt. De markt heeft naam en faam dankzij de vele biologische groenten, vers gekookte lekkernijen en huisgemaakte desserts. Je zult de verkopers van etenswaren zowel op het land als op de kanalen aantreffen. Je kunt plaatsnemen langs de oever en iets lekkers uitzoeken van de bootjes die langs komen varen. In veel gevallen wordt het ter plekke voor jou klaargemaakt. De kraampjes bij de boomgaard verkopen voornamelijk lokale producten en souvenirs volgens het OTOP concept.

Khlong Lat Mayom Floating Market (Denis Costille / Shutterstock.com)

Het leukste van deze drijvende markt is het uitproberen van alle heerlijke gerechten. Je kunt hier dan ook het beste met een lege maag naar toe gaan. Probeer zeker eens Kuay Tiaw Kua Gai, een smaakvol noodle gerecht met kip en ei.

Een bezoek aan een drijvende markt is natuurlijk niet compleet zonder een tocht met een boot over de klongs. Je ontdekt dan het leven op het water en hoe de locals de kanalen gebruiken voor de handel en het dagelijkse leven.

Je kan de directe omgeving verkennen in een klein bootje voor slechts 10 Baht per persoon. Een langere tocht met een longtail boot kan ook. De 90 minuten durende boottocht kost slechts 50 Baht per persoon. De boten vertrekken als er minimaal 15 mensen in de boot zitten.

Hoe kom je er?

Klong Lat Mayom Floating Market ligt aan de Bang lamad Road in Taling Chan, Thonburi, Bangkok. Ga je met de bus, neem dan lijn 146 tot Kanchanaphisek Road en stap uit bij de kantoren van Samakom Chao Pak Tai. Pak vervolgens een songthaew (Rod Fai-Wat Pu Theun route) naar Bang Ramat Road dat duurt ongeveer 15 minuten. Een andere optie is met de Skytrain naar station Talad Phlu (het laatste BTS station op de Silom Line) en vanaf daar de taxi te nemen.

Zie hier een kaart met de locatie van Khlong Lat Mayom Floating Market: kaart weergeven

Video: Khlong Lat Mayom Floating Market in Bangkok

Bekijk de video:

3 reacties op “Khlong Lat Mayom Floating Market in Bangkok (video)”

 1. chris zegt op

  Dit is inderdaad een prachtige floating market waar weinig buitenlanders komen. Ik kom er wel eens als ik de boot neem bij de Floatng market Talingchan bij mij om de hoek. Deze boottrip van 3 uur (kosten 99 baht) doet ook Lad Mayom aan. Dan mag je 30 mintun rondwandelen maar dat is echt te weinig tijd. Naast fantastisch eten kent de markt ook een aantal hele leuke meubel- en woonaccesoireswinkeltjes. Heb er al menig houten produkt gekocht zoals een slakom.
  Zag pakweg 2 maanden geleden dat de markt aanzienlijk wordt uitgebreid.

 2. Jacques zegt op

  Lijkt me mooi eens te bezoeken !
  Wanneer geopend ?
  Taling Chan is alleen het weekend, geloof ik ?
  bedankt voor de info

 3. Petervz zegt op

  Dit is zonder meer een mooie markt, maar floating is deze markt niet, tenzij je de paar bootjes in het kleine kanaaltje bedoelt. De markt is open op zaterdagen en zondagen vanaf een uur of half 9. Beste tijd deze markt te bezoeken is tussen 09:00 en 10:00 ‘s morgens.

  Ik heb deze markt zien groeien tot 1 van de grotere in en om Bangkok. Voor het zgn streetfood kunnen weinig markten tippen aan deze. Wel zie ik dat door de populariteit de prijzen telkens stijgen en helaas hebben de lange longtail boten met toeristen de markt ook ontdekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website