Om de drukte van Bangkok even te ontvluchten is een trip naar Bang Krachao en Bang Nam Phueng floating market alleszins de moeite meer dan waard. Je komt aan de rand van de stad in een andere wereld terecht en ontvlucht daarbij de drukte van Bangkok. In feite is het een eiland aan de overzijde van de machtige Chao Phraya rivier.

Enige tijd geleden stond op dit blog een filmfragment over ‘De groene long van Bangkok.’ zie: www.thailandblog.nl/thailand-tips/fietsen-de-groene-long-van-bangkok/

Hoe kom je er?

Het bekende gezegde ‘vele wegen leiden naar Rome’ gaat ook voor de trip naar Bang Krachao op. Uit eigen ervaring: de gemakkelijkste manier is om met de skytrain richting Bearing te gaan en één halte voor het eindstation van deze route uit te stappen bij de halte Bang Na. Neem daar voor ongeveer 50 baht een taxi voor de korte rit met de ferry naar Bang Krachao. Ga daar naar de meest linkse stijger waar je voor een vooroorlogs prijsje van 4 baht de oversteek over de rivier naar het eiland maakt.

Fiets huren

Het eiland straalt rust uit en om het allemaal een beetje te verkennen is de fiets hét vervoermiddel bij uitstek. Direct bij aankomst tref je al een verhuurder aan waar je voor 100 baht een fiets kunt huren voor de hele dag. Wil je gewoon ter verkenning even twee uurtjes rondfietsen dan betaal je daarvoor 50 baht. Je kunt een gids inhuren die met je meefietst, maar gewoon op eigen houtje heerlijk ronddolen behoord met een bijgeleverd routekaartje eveneens tot de mogelijkheden en is wellicht ook nog heel wat avontuurlijker.

De naamgeving ‘groene long van Bangkok’ is echt niet uit de lucht gegrepen want dit is een heel ander rustgevend Bangkok

Routes

Met de fiets rij je over de weg, door de natuur, over smalle aangelegde paden en langs het water. Moet bekennen dat mijn fietservaring niet meer uit de laatste jaren stamt en het fietsen over smalle weggetjes met aan een kant het water niet bepaald een lekker gevoel geeft. Heb dat ook aan de meer ervaren ‘pedalleurs’ overgelaten.

Maar daarover niet getreurd want er blijft genoeg te genieten op Ban Krachao. Je kunt als je dit boven of naast de fiets prefereert er zelfs een kajak huren om de lommerrijke omgeving te verkennen. En mocht je de in Bangkok begane zonden willen belijden dan tref je er nog voldoende oude tempels aan waaronder de meer dan 300 jaar oude, uit de Ayuttaya periode stammende, Bang Nam Peung Nok tempel, die nodig restauratie behoeft. Met een goede donatie zijn al jouw begane zonden door Boeddha beslist vergeven en vergeten.

Bang Nam Phueng floating market

Op zaterdagen en zondagen kun je er de floating market bezoeken die om 7 uur in de ochtend van start gaat en tot ongeveer half vier in de middag duurt. Deze markt is weinig toeristisch en meer op de Thai gericht waardoor, als ik de berichten hieromtrent moet geloven, er nog echte koopjes te behalen zijn.

Sri Nakhon Kueankhan Park

Het 40 hectare omvattende Sri Nakhon Kueankhan park is met haar mooie grootse vijver, zeldzame bomen en weelderige plantengroei eveneens een van de aantrekkelijkheden van het eiland. Dus een uitstapje naar Bang Krachao is echt de moeite waard en overnachtingsmogelijkheden zijn ruim aanwezig en ook omtrent de inwendige mens behoef je geen zorgen te maken.

8 reacties op “Bang Krachao, de groene long van Bangkok”

 1. Cornelis zegt op

  Een fietsroute rondom het schiereiland is met bordjes aangegeven, dan kom je ook langs de ingang van het genoemde park. Let er op de ‘gewone’ veerboot te nemen en niet de zgn. longtailboat – die laatste brengt je naar een plek waar je geen fiets kunt huren.

 2. Christina zegt op

  Is het ook mogelijk zonder fiets het eiland te verkennen?

  • Cornelis zegt op

   Lopen kan altijd natuurlijk, maar vergis je niet in de afstanden. De met bordjes aangegeven fietsroute – die de smallle paadjes vermijdt – vind ik geen plezierige wandelroute. Het is overigens géén eiland, maar een schiereiland gevormd door een lus in de Chao Praya. Bang Krachao zit aan een uiteinde gewoon vast aan de oostelijke oever van die rivier, waardoor je er ook zonder problemen met auto of motor moet kunnen komen. Kijk maar even op Google Maps o.i.d.

 3. Cees van Kampen zegt op

  Goede ervaring met Co van Kessel, aanrader.

 4. bert zegt op

  Toen Co Van Kessel nog leefde kwam hij daar zelf ook regelmatig.

 5. Wim zegt op

  We zijn hier afgelopen februari ook naar toe geweest en hebben met een kleine groep onder leiding van een gids een prachtige rondrit op dit eiland gemaakt op een elektrische step, inclusief een bezoek aan de local market. Echt fantastisch zo mooi groen op een steenworp afstand van het betonnen Bangkok.

 6. hein zegt op

  Leuk dagje fietsen.
  Maar let op, want de kaart, waarvan je foto kunt maken is erg onduidelijk en google maps weet hier ook niet goed de weg.
  Wij gingen vanaf de fietsverhuur rechtdoor op weg naar de floating market (zoals de mevrouw van de verhuur zei). Maar je zit dan op een vrij drukke onaantrekkelijk weg.
  Ga dus meteen zo veel mogelijk naar links en volg dan de fietsroutebordjes (hoewel ook niet altijd aanwezig)

 7. Wim Bouman zegt op

  Nog even ter aanvulling,
  De tour op de elektrische step is simpel te boeken bij
  GET YOUR GUIDE.
  Groet Wim.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website