Thaise stranden in Top 10 van TripAdvisor

Door Redactie
Geplaatst in Stranden
Tags: , , ,
22 februari 2013

Thaise stranden behoren tot de mooiste ter wereld. Dat wordt nog eens bevestigd door de nieuwe ranglijst van de grootste reiswebsite ter wereld: TripAdvisor.

Deze lijst heeft hoog aanzien omdat hij tot stand komt dankzij miljoenen reizigers over de gehele wereld.

Drie stranden in Thailand staan in de lijst van TripAdvisor ‘Travelers Choice Award 2013’ van de mooiste stranden in Azie, dat zijn:

 • Railay Beach (3e plaats).
 • Phra Nang Beach (5e plaats).
 • Nai Harn Beach (6e plaats).

De Railay en Phra Nang stranden vind je in de provincie Krabi. Nai Harn Beach ligt op Phuket. De eerste plaats ging naar White Beach op de Filippijnen.

Surapol Svetaseni van de Tourism Authority of Thailand is blij met deze erkenning en zei: “Op de Thaise stranden is in tegenstelling tot alle andere stranden in de wereld, altijd iets te beleven. Als je wilt recreëren, watersporten of foto’s wilt maken van een prachtige zonsondergang, het is mogelijk. Er zijn altijd interessante dingen te doen op Thaise stranden.”

Daarnaast liet hij weten dat Thailand nog veel meer prachtige stranden heeft zoals Kata Beach in Phuket, Lamai Beach in Surat Thani en Long Beach in Krabi.

16 reacties op “Thaise stranden in Top 10 van TripAdvisor”

 1. louis zegt op

  Op de meeste Thaise stranden kun je ook uitstekend vuilnisman of vrouw spelen, werk genoeg.

  • Mathias zegt op

   Volgens mij is dat een taak van de Thaise gemeente – overheid die moet zorgen dat alles er netjes en schoon uitziet. Maar ja, zolang die gekke toeristen er blijven komen zal het hun een zorg zijn! Schandalig hoe ze met hun mooie natuur omgaan.

   @ Cor, kom net van Boracay ( Phiilipijnen ), idd een ander verhaal dan die zooi in Thailand.

 2. cor verhoef zegt op

  Wat een kolder allemaal. Thaise stranden waren 20 jaar geleden prachtig, maar vandaag de dag zijn de meeste stranden aangetast door knetterende jet-ski’s, (en hun criminele verhuurders) overontwikkeling, belachelijk geprijsde ‘resorts’, ongebreidelde commercie, rotzooiverkopers en ga zo maar door. Wil je echte mooie stranden, ga naar de Molukken, Maleisie, Sri Lanka, Filippijnen, noem maar op. De geldzucht in dit land gaat de Thai nog een keer stevig opbreken.

 3. wimol zegt op

  Ik kom regelmatig in Pattaya voor boodschappen en logeer meestal bij Jomtien,echter kom op het strand nooit verder dan de stoelen.Dat word redelijk net gehouden,maar voor de rest een beetje te veel honden.

 4. John zegt op

  Om even te reageren op een aantal bovengeschrevenen hier.
  Jullie moeten wel niet vergeten dat Thailand één van de meeste toeristen trekt in Zuidoost-Azie, dat brengt een hoop rotzooi mee, we moeten ook zelf onze verantwoordelijkheid nemen, maar inderdaad, de Thai kunnen er ook wat van,(maar dat geldt voor heel Azie, kijk maar eens naar de binnenlanden daar, wat er voor rotzooi overal ligt) en tijdens het regenseizoen spoelt er ook een hoop rotzooi aan op de stranden.

  Maar kijk ook eens wat verder dan de bekende toeristen stranden. Ga eens naar de Similan islands, Koh Hong, Koh Nang Yuan enz. geen rommel gezien daar. Maar daar nemen de meeste toeristen de moeite niet voor, die liggen/zitten liever met hun fles bier op de toerisen stranden. Vind ik prima, dan blijven die pareltjes gespaart!

  • Mathias zegt op

   @ John, we moeten niet vergeten? Nee, ik vergeet niks. schrijf alleen op wat ik zie! Nusa Dua Bali, iedere morgen om 5 uur gaan daar de machines over het strand, Spanje, idem! Als ze dat nu eens in Thailand doen is er meer werk en meer toerisme because of de stranden en het hemelsblauwe water. Nee , die kleur kennen ze pas als er geen hond meer komt

 5. Leo Th. zegt op

  In plaats van een “hoera-stemming” met leuke reacties omdat er maar liefst 3 stranden van ons vakantieland/nieuwe thuisland door Tripadvisor worden vermeld, lees ik enkel negatieve verhalen. Wat een treurnis.
  Heb in Thailand al heel wat mooie en afwisselende stranden bezocht, zowel bekende, genoemd in de top 10, als minder ontdekte stranden. Soms geniet ik van de bedrijvigheid op de stranden en een andere keer ga ik bewust naar een strand waar, behalve de rust en het uitzicht, nagenoeg niets te beleven valt. Ook Koh Chang heeft mooie stranden, waar je behalve dure resorts ook nog plekken heb met alleen redelijk geprijsde bungalows op het strand. Het toerisme in Thailand ontwikkelt zich razend snel, mede door de aantrekkingskracht van de uitgebreide kustlijn en de vele eilanden. Voor de één een zegen en voor de ander een afknapper, maar ik geniet nog volop van de Thaise stranden!

 6. Cor Verkerk zegt op

  Natuurlijk heeft Thailand ook mooie stranden.

  Maar zou Tripadvisor wel eens van Brazilie gehoord hebben????

  En zo zijn er nog wel wat landen op te noemen met stranden die toch echt wel mooier zijn.

  Maar ja, dit is uiteraard afhankelijk van de personen en locatie waar de vragen gesteld worden.

 7. John zegt op

  @Cor, dat er zoveel Thaise stranden in de top 10 staan, komt natuurlijk ook dat miljoenen mensen per jaar de Thaise stranden/eilanden bezoeken en als daar een deel een stem bij Tripadvisor uit brengt, dan snap ik uitslag wel.
  Zeker zijn er mooiere stranden, wat dacht je van de Malediven en Frans Polynesie enz., maar daar komen niet zo veel toeristen, dus ook geen stem bij Tripadvisor.

  Persoonlijk vind ik de Thaise stranden/eilanden geweldig, voor elk wat wils, je kunt de drukte op zoeken maar ook rustige stranden, waar je kilometers kunt lopen( Khao Lak) en waar je maar 10 mensen tegen komt. En nog beter, de eilanden ver uit de kust, zoals Similan islands, Koh Tacha, Surin islands enz.

 8. J.Jordaan. zegt op

  Thaise stranden in de top 10. Geweldig,maar welke top 10.
  Van de meest vervuilde stranden? Laten we gewoon eerlijk zijn.
  Bij Thailand gaat Jan buitenland het eerst naar Pattaya. Rondreizen eindigen vaak in die
  badplaats die over de hele wereld bekent is. Het is allang geen echte badplaats meer met een stukje strand van hooguit 10 meter en de vervuiling van het zeewater, dat na alle bebouwing alle riool water na veel regen ( en ook met minder regen) zonder zuivering gewoon in de zee laat lopen.
  Natuurlijk zijn er nog veel mooie plekjes over. Daar gaat ook snel een einde aan komen.
  Een van die mooie plekjes was het strand van Bangsare. 20Km ten zuiden van Pattaya.
  Ik ben daar 8 jaar geleden komen wonen. De laatste 4 jaar komen nu ook in het weekeind en feestdagen de mensen uit omgeving Bangkok en de boerderij lekker van ons mooie strand genieten. Als de volgende dag het grotendeels a-sociale volk weer huiswaarts is gekeert blijft er een spoor van vernieling achter. Maar ja, zolang ze je al voor een pakje sigaretten een plastik zakje meegeven moet je die toch ook ergens kwijt.
  Wat ik maar wil zeggen is dat er in Thailand natuurlijk nog mooie stranden zijn.
  Het zal daar binnen een aantal jaren ook vergaan als Bangsare.
  J.Jordaan.

 9. Roland zegt op

  Wanneer ze beweren dat de Thaise stranden tot de top-10 van de wereld behoren zullen mensen die dit lezen gaan denken dat omzeggens alle stranden van Thailand zo fantastisch zijn. Niets is echter minder waar, dat kan je elke dag met je eigen ogen vaststellen. Ofwel zijn de waarnemers van TripAdvisor nooit persoonlijk de stranden gaan bezoeken ofwel moeten ze dringend naar een oogarts.
  Als je enkel afgaat op de fraaie reisbrochuren dan kan ik het ergens begrijpen, maar met brochuren kan je vanalles beweren, soms ver af van de werkelijkheid.
  Ofwel moeten ze toegeven dat ze enkel op privé stranden van 5-star hotels hebben vertoeft, wat ik ten stelligste vermoed. Het is leuk om als “waarnemer” in een 5-star hotel te vertoeven en er (gratis) verwend te worden om nadien in ruil een leuk positief verslagje op te maken, dat is wat ik hier vermoed.
  Want de werkelijkheid is verre van zo adembenemend…
  Of het ware dat je al de rondzwervende (soms zelfs gevaarlijke) rotzooi als “mooi” beschouwd.
  Degenen die regelmatig Thailand en zijn stranden aandoen weten wel van beter.
  In feite is het voor een groot deel toeristenbedrog als TripAdvisor zijn oordeel niet beter nuanceert…
  Ik ga hier natuurlijk af op wat hier in dit artikel is neergeschreven, heb het origineel verslag van tripAdvisor niet gelezen. Maar ga ervan uit dat de redactie dit correct heeft overgenomen van het originele.

  • Roland zegt op

   Natuurlijk heeft Thailand mooie stranden,
   maar dan moet je van mijn Eiland Aruba gezien hebben
   die hoort wel tot de op twee na tot de beste van de Wereld.

   • Roland zegt op

    Natuurlijk heeft Thailand (sommige) mooie stranden, ik wil niet beweren dat er geen mooie stranden zouden (kunnen) zijn. Enkel dood jammer dat ze door vele Thais worden vervuild. Een doorsnee Thai geeft daar geen moer om, letterlijk geen moer! Daarmee bedoel ik dat ze geen enkel respect tonen voor gemeenschappelijk goed zoals publieke plaatsen én stranden. Indien ze niet zouden bezocht worden door de lokale Thais, ja dan zouden ze wel best eens tot de mooiste stranden ter wereld kunnen behoren.

 10. john zegt op

  Ik heb zo’n idee dat de meeste hier met die negatieve reacties alleen maar op die drukke stranden van Pattaya/Jomtien, Patong, Chaweng en op de landtong van Koh Phi phi komen.
  Want daar heb je inderdaad rotzooi en vervuiling van jet ski’s, vuurwerk, plastic, flessen enz.

  Het grootste gedeelte van de stranden/eilanden waar ik geweest ben, heb ik hier niks van gezien en ik heb er best al wat gezien. Er waren zelfs eilanden bij waar je met ‘rotzooi’ het eiland niet op komt!

  • Roland zegt op

   U zou ons een dienst bewijzen om eens een opsomming te willen geven van al die mooie stranden en eilanden. Zou ze ook wel eens willen bezoeken.
   Maar in het betreffende artikel wordt geen enkel onderscheid gemaakt, niet? Alsof het merendeel der Thaise stranden mooi (en clean) kunnen genoemd worden.

   • john zegt op

    @Ronald, enkele mooie eilanden/stranden in Thailand zijn, Similan islands, Koh Tachai (Phang Nga), Koh Hong, Phra Nang beach (Krabi), Koh Racha (Phuket) en Koh Nang Yuan (Surat Thani). Dit vind ik echt allemaal toppertjes en daar kun je echt foto’s maken zoals in de reisboeken. Reis dan wel in het goede seizoen!
    Koh Tachai heb ik nog niet bezocht, het eiland is nog niet zo terug pas geopend voor toeristen.
    Oh ja en niet geheel onbelangrijk, je komt er geen rotzooi tegen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website