Hoe is het nu in Pattaya?

Door Redactie
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , , ,
14 december 2021

Gezellig druk bij de Lovely bar op Beach road en alcohol op tafel

Hoe het nu in Pattaya is? Dat hang af van de vraag waar precies en door welke bril je kijkt. Wie bijvoorbeeld door Soi Buakhao loopt of rijdt zal weinig verandering merken.

Oke, het is wat rustiger dan gemiddeld, maar dat valt nauwelijks op. Wie echter Soi New Plaza inloopt, een bekende barstraat, zal verdrietig worden van de aanblik; desolaat en alles is gesloten. Kortom je ziet grote verschillen, afhankelijk van waar je verblijft.

Afgelopen vrijdagavond was het gezellig druk op Beach Road. Het was het laatste weekend van het Pattaya muziekfestival. Een aantal barretjes waren open en er werd ondanks het verbod toch volop alcohol geschonken. Er werd zelfs in een zijstraat livemuziek gespeeld waarbij er 1,5 meter afstand werd gehouden.

Het viel al eerder op dat de expats in Soi Buakhao ook al ’s middags volop aan het bier zaten. Wie het plaatselijke nieuws leest ziet dat er af een toe wel wat politie een bar binnenstapt en iedereen sommeert zich naar buiten te begeven. Waarschijnlijk heeft de eigenaar dan geen connecties of zijn theegeld niet betaald?

Chonburi Blauwe zone

Vandaag is bekend geworden dat de provincie Chonburi van een Rode zone naar een Blauwe zone gaat. Het aantal blauwe toeristische zones stijgt dan van zeven naar acht: Chonburi, Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phangnga en Phuket.

Tevens geldt dat er tijdens de nieuwjaarsviering in heel Thailand alcohol geschonken mag worden. Zo kan oudejaarsavond en nieuwjaarsdag, ook in Pattaya, in style gevierd worden. Bijvoorbeeld met een heerlijk glas champagne om 00.00 uur.

Drukte

In de winkelcentra in Pattaya is het druk. Op straat ook, probeer maar eens over te steken op Second Road of Pattaya Klang Road. Oke, geen hordes, Chinezen, Indiërs en Russen, maar ga je dat echt missen?

Eigenlijk is Pattaya weer van de Thai. In het weekend stroomt Pattaya vol met Thai uit Bangkok, die een weekendje weg gaan. Dus veel Thai en weinig toeristen, maar ja, je bent in Thailand dus wat wil je?

En laten we eerlijk wezen Pattaya had al voor corona een overschot aan barretjes. De meeste hadden nauwelijks klandizie. Als tweederde dicht blijft, zijn er nog steeds genoeg over om je te vermaken. En die zullen dan ook gezelliger zijn.

Zoals Johan al opmerkte: ‘Ellek nadeel hep se voordeel!’

11 reacties op “Hoe is het nu in Pattaya?”

 1. andre van schaik zegt op

  De Thai kiezen in het weekend voor Bangsean en niet voor Pattaya,
  De aktijd goed lopende toeristencompanie van onze zoon in Pattaya schreeuwt om klandizie, maar de mensen zijn er niet.
  De rondvaartboor kost bakken aan havengeld, onderhoud en bewaking.
  Er zijn geen inkomsten. De bemanning en de meiden van kantoor zitten thuis diep in de put. Zonder inkomsten.
  Wat een ellende toch!

 2. fred zegt op

  Een overschot aan barretjes was er al lang niet meer. Het aantal barretjes is met de jaren flink gezonken. Wie vroegere tijden heeft gekend weet wel beter. Als er nu nog eens twee derde van dicht blijft dan wordt het wel heel povertjes. Of dat dan gezelliger is laat ik voor ieders mening. Ik blijf toch de voorkeur geven aan wat keuze in bars en de mogelijkheid om ergens comfortabel te kunnen zitten.

 3. hugo zegt op

  Ja het is zo,
  Het leven van voor 3 à 4 jaar zal in Pattaya nooit meer terugkomen.
  Daar was echt een overschot van barretjes maar ze wisten toch te overleven.
  Zoals ge zelf opmerkt soi new plaza dicht, raar maar dat is toch een echt verlies.
  Het was er gezellig en nog bier aan 50 bath, zal nu wel overal naar 70 en 80 bath gaan dus zijn we dan nu zo verwend ???

 4. keespattaya zegt op

  Begin jaren 90 waren er minder barretjes dan net voor de coronacrisis. Het grote verschil was dat de bezoekers voornamelijk uit kroegtijgers uit de westerse landen bestond. De laatste jaren met name mensen uit China en India , en deze mensen liepen wel over walking street , maar gingen niet bij de barretjes zitten. Toen stonden de barretjes voornamelijk in The Strip ( nu walking street ) en soi 2. En een paar in soi 8. Soi 7 liep je als het donker werd niet in want dat was gevaarlijk. Alleen op het eind van Beach road en op het eind van second road stonden daar wat barretjes ( Polleke etc. ). Later kwamen er barretjes bij op de plaats waar nu Central Festival staat. Simon 1 in walking street was toen Simon , een travestietentent ipv barretjes. Als ik nu naar filmpjes op youtube kijk herken ik Pattaya niet meer terug. Alleen bij Tree Town is nog wat te beleven. Misschien is het verstandiger om naar Phuket te gaan.

 5. Jimmy Amsterdam zegt op

  Leuk verhaal hier boven , maar ik ben nu in Pattaya en kan je vertellen dat je de second road en beach road met gesloten ogen kunt oversteken , zo stil is het ! En het hele walking street gebied is donker, alles gesloten ook de beergarden. Soi 6 ook geheel gesloten. Strand is open maar stil. Oude Pattaya gangers die het nacht leven koesterden hebben momenteel niets te zoeken in Pattaya. Overigens patpong, soi cowboy en nana plaza zijn ook gesloten in Bangkok.

  • Laten we ergens afspreken en dat jij dan Second road met een blinddoek gaat oversteken. Morgen om een uur of 14.00?

   • Jimmy Amsterdam zegt op

    Haha Peter dat lijkt me leuk.
    Laten we bij big c afspreken. Heb ik vandaag nog als test met gesloten ogen over gestoken …zonder haast !

    • Dit staat in de inleiding:Dat hang af van de vraag waar precies en door welke bril je kijkt.

     Inderdaad, is jouw bril een bruisend nachtleven zoals voorheen, dan wordt het een grote teleurstelling. Zeker als je bedenkt dat 80% van de gezelschapsdames terug is naar de Isaan of andere delen in Thailand.

     Maar heb je de bril op van rustig een biertje drinken en wat kletsen met andere expats, dan kan dat nog prima.

     • Jacques zegt op

      Ik ben vandaag nog even naar de bioscoop geweest bij Central Pattaya beach rd. Bij het passeren waren de barretjes rondom al weer flink gevuld met de bekende aanwezigen en kennelijk was het plezier bij diegenen als vanouds, alhoewel dit niet van de meeste gezichten was af te lezen. Ook waren de strandstoelen redelijk bezet. Het verkeer was in de middag ook bijna weer zoals vroeger door de weeks, met uitzondering van het ontbreken van de bussen met toeristen. Pattaya Gaang road stond vol met geparkeerde auto’s en motorbikes en het parkeren geeft dus al problemen. Ook de garage van Central mall was goed gevuld. Net als de redactie al heeft gesteld is het mijns inziens niet aan te bevelen om met blinddoek op de ogen over te steken op de doorgaande wegen. Misschien wel kans van slagen diep in de nacht c.q., vroege ochtend, maar daar blijft het dan wel bij.

  • Louis zegt op

   Nana Plaza is weer gedeeltelijk open. Ik was er vier dagen geleden. De gogo’s zijn dicht, maar de barren in het midden op de begane grond zijn weer open.

 6. Leen zegt op

  Al weer een aantal weken terug van mijn vakantie naar Thailand, waarbij ik ook Pattaya bezocht heb.
  Helaas was het mij toch iets te stil en ben ik al snel weer vertrokken naar elders in Thailand, alhoewel het nog wel mogelijk was om een biertje te drinken, was de echte gezelligheid toch ver te zoeken.
  Op zich zijn er mogelijkheden genoeg in Thailand en zijn er zeker ook plekken waar ik het nu beter vind dan voorheen, maar het echte ouderwetse nachtleven staat even in de koelkast.
  Wat mij overigens vooral opviel was de houding van de ambtenaren/politie/douane, waar deze voorheen nog wel eens een slechte naam hadden, is het nu tegenovergesteld en werken ze snel en meewerkend. Als er ergens een controle is, dan zoeken ze meer naar een reden om je door te laten ipv lastig en moeilijk doen.
  Wellicht hebben ze allemaal wel vrienden of familie die afhankelijk is van toerisme, maar ik vond dit heel plezierig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website