Het Bloemenfestival van Chiang Mai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Steden
Tags: ,
28 december 2010

Elk eerste weekend van februari kun je in Chiang Mai genieten van het schitterende bloemenfestival. Het komende jaar (2011) zal dit grootse spektakel voor de 35e maal plaatsvinden. Op zaterdag 5 februari kun je met volle teugen genieten van de meest vrolijke bloemenoptocht door de straten van de stad.

Chiang Mai voert niet voor niets de eretitel ‘ Roos uit het noorden’. Bloemenkwekers zijn er in overvloed die allen met trots hun allerlaatste creaties presenteren.

Bloemencorso

De schitterende stoet zet zich rond klokslag 9 in de ochtend in beweging vanaf het treinstation richting Narawath brug en trekt via de bekende Thapae Road tot aan de ‘Gate’ om daar vervolgens via de stadsgracht naar links af te buigen met als eindpunt Suan Buak Haad City Park. Op die plaats kun je na afloop, en ook de volgende dag (zondag), de schitterende praalwagens bewonderen. Maar nu even terug naar de zaterdag optocht. Tientallen praalwagens, muziekkorpsen, dansers, en groepen, waaronder hilltribes in hun kleurige kledij, vormen de kilometerslange stoet. Op de praalwagens zitten mooi uitgedoste dames die de voorrondes hebben doorstaan om een gooi te doen naar de Miss Chiang Mai verkiezing.

Bloemen voeren de boventoon en de fraai met vele soorten bloemen gedecoreerde wagens zijn een ware lust voor het oog. Behalve de vele verschillende soorten orchideeën zijn ook salvia’s, bougainville en een soort afrikaantjes rijk vertegenwoordigd. De Thapae Road heeft als toeschouwer mijn persoonlijke voorkeur omdat het er altijd zo gezellig druk is en de stoet daar regelmatig halt moet houden. Dat geeft je de gelegenheid om de nodige foto’s te maken. Kortom het bloemenfestival van Chiang Mai is een regelrechte must. Zorg wel dat je tijdig een hotel reserveert want in dat weekend zijn ze bijna allemaal volgeboekt.

Zondag

De zo rijk met bloemen versierde prachtige praalwagens verzamelen zich na afloop op zaterdag bij het Buak Haad City Park en zijn daar de hele zondag te bewonderen. Rondom al die wagens staan heel wat standjes met schitterende orchideesoorten die in de prijzen zijn gevallen. De Thai eet in mijn verbeelding de hele dag door, dus spijs en drank zijn alom verkrijgbaar. Daarbij kun je de praalwagens nu van zeer dichtbij bekijken. Het enige nadeel is dat de mooie dames nu op de wagens ontbreken. Woon je, of ga je in die periode naar Thailand dan is het eerste weekend van februari gewoon een must om het bloemenfestival van Chiang Mai te bezoeken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website