Bangkok is weer een luxe winkelcentrum rijker, gelukkig maar, want er was al zo weinig keuze…. Emsphere opende op 1 december 2023 zijn deuren.

Deze nieuwe toevoeging aan het winkellandschap van de stad maakt deel uit van het uitgebreide Em District van The Mall Group, dat al twee van de grootste winkelcentra van Thailand omvat, de Emporium en Emquartier. Emsphere bevindt zich aan Sukhumvit Road, vlakbij het BTS Phrom Phong station, een toplocatie in het overweldigende winkelgebied van Bangkok.

De opening van Emsphere was een belangrijke gebeurtenis, gemarkeerd door de aanwezigheid van de eerste runner-up van Miss Universe 2023 en de lancering van een nieuwe Ikea-vestiging (inmiddels de vierde vestiging van het Zweedse woonwarenhuis).

Het nieuwe winkelcentrum vertegenwoordigt de afronding van een retail district van 30 miljard baht, waarbij Emsphere zelf ongeveer 20 miljard baht kostte om te ontwikkelen. Het is niet zomaar een winkelcentrum; het is een symbool van prestige en de voortdurende uitbreiding van de luxe detailhandel en economie van Bangkok​​​​​​​​​​.

Het ontwerp en de sfeer van het winkelcentrum weerspiegelen zijn moderne en luxueuze karakter, en bieden shoppers een bijzondere ervaring. Als onderdeel van het Em District helpt Emsphere een significant retail- en lifestylegebied in Bangkok te voltooien, wat naar verwachting zowel lokale shoppers als internationale toeristen zal aantrekken. Dit draagt verder bij aan de reputatie van de stad als een wereldwijde winkelbestemming.

2 reacties op “Emsphere, een nieuw luxe winkelcentrum in Bangkok, met een IKEA vestiging”

 1. Frans zegt op

  Ik heb al vele malen allerhande shoppingmalls bezocht in Bangkok en ben steeds verwonderd dat er gedurende de dag opmerkelijk weinig volk in rondloopt.

  Ook het aanbod is weinig verrassend. Het zijn altijd maar weer de grote winkelketens die er hun filiaal in onder brengen. Opnieuw een grote mall erbij? En ik hoor van mijn vrouw dat er nog een andere in aanbouw is.

  We wonen op een half uurtje rijden van BKK dus hebben we de wagen nodig. Wat ik vervelend vind is dat er aan de rand van de stad geen parkings voorzien zijn waar je je wagen kwijt kunt. Dan kan je op zijn minst je verplaatsing verder zetten met het openbaar vervoer. Daar wordt nooit aan gedacht. Nu bezoeken we meestal Mega Bagna wat makkelijk te bereiken is.

 2. Hugo zegt op

  Ik vind die mega shopstallen verschrikkelijk. Waarom? Ten eerste wat Frans schrijft. Altijd weer datzelfde met
  die grotere winkelketens, want die kunnen immers de huur betalen. Dan is de logistiek in veel malls mij helemaal ontgaan. Door al die roltrappen is orientatie een groot probleem en dan zijn er vaak nog van die annex ruimtes op diverse verdiepingen, die je al helemaal van het ‘padje’ af doen wijken. Tel daar bij op al die tientallen kioskjes voor telefoons en accesoires langs de wandelpaden en zo voort.
  Mij zul je er alleen in heel speciale gevallen aantreffen.
  Groet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website