Een van de allermooiste warenhuizen in Bangkok is ongetwijfeld het fantastisch mooie winkelcentrum Siam Paragon. Het is niet alleen het mooiste van Thailand, maar behoort ook tot ’s werelds top tien. Alle bekende merken tref je er aan en de dames kunnen hun hart ophalen aan de creaties van couturiers van wereldnaam.

Mannen kunnen hun jongensdroom min of meer verwezenlijken met een blik op de meest exclusieve glanzende automobielen. Als je op de begane grond staat, moet je eens omhoog kijken en de fraaie architectuur bekijken. Je hoeft daarvoor echt geen architect of bouwkundige te zijn.

Siam Paragon is heel gemakkelijk per skytrain bereikbaar, want zowel de Sukhumvit- als de Silom line doen het hoofdstation Siam aan.

Siam Square

Tegenover Siam Paragon ligt Siam Square. Menige toerist die het mooie winkelcentrum heeft bezocht, kent nauwelijks het aan de overzijde van de straat gelegen Siam Square. Het is geen plein zoals wij dat kennen, maar een rechthoekig gebied dat eigendom is van de Chulakorn universiteit.

Pumidol / Shutterstock.com

Het ‘plein’ is gemakkelijk bereikbaar want je hoeft slechts een andere uitgang te nemen op het Siam skytrain station.

Wandel maar door de smalle straatjes waar een keur aan kleine leuke winkeltjes is gevestigd. Kleine boetiekjes met voor de dames veel modeartikelen, variërend van trouwjapon tot vrijetijdskleding. Je zou het misschien niet verwachten maar de mode van Bangkok wordt hier met name door de jonge generatie bepaald middels hun aankopen bij de hier gevestigde veelal kleine winkeltjes. Tevens tref je in dit gebied een aantal Chinese, Thaise, fast food en ook Westerse restaurantjes aan. Hoewel een vergelijking met Paragon nauwelijks denkbaar is, heeft Siam Square veel charme en heel wat te bieden.

1 reactie op “Siam Square, een eldorado voor shoppers”

  1. Theo Verbeek zegt op

    Ontegenzeglijk is Siam paragon mooi.
    Maar het mooiste winkelcentrum nu is volgens mij Icon Siam gelegen aan de chao phraya.
    Helaas is het alweer ruim 2 jaar geleden dat ik daar rondgelopen heb. Echt zeer de moeite waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website