Joseph in Azië (deel 17)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , , ,
4 april 2020

Amber hotel

Noodgedwongen hebben we afscheid moeten nemen van het Avani resort en verblijven nu in het slechts enkele maanden geleden nieuw gebouwde Amber hotel. Geen uitzicht over zee maar grenzend aan een zijstraat van de bekende Soi Buakhao. Ook deze anders zo drukke straat ken je niet meer terug en evenals op Beachroad zie je ook hier weinig mensen en is het overal doodstil.

Als wij ’s avonds rond half zeven in het restaurant van het hotel iets gaan eten worden wij geconfronteerd met een nieuwe overheidsmaatregel. Hotels mogen van zes uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend geen alcohol meer schenken. Het lijkt wel alsof alle Thai midden in de nacht opstaan en naar de fles grijpen. Dat in winkels tussen 14.00 en 17.00 geen alcohol verkocht mag worden is al jaren bekend, maar vraag me toch in alle gemoede af welk brein dergelijke aanvullende maatregelen kan bedenken.

Morgen gaan we maar om tien vóór zes aan tafel en plaatsen meteen een forse bestelling, want dat mag blijkbaar wel. Gelukkig kunnen wij blijven (glim)lachen en genieten op onze kamer van een glas Australische Shiraz 2017. We wachten met spanning af wanneer ook dat verboden gaat worden.

Tijdsinvulling

Verveling is een woord dat ons onbekend is maar met de ontstane beperkte mogelijkheden is er nogal wat veranderd. We e-mailen meer dan gebruikelijk met vrienden en familie en volgen kranten en Tv-uitzendingen meer dan thuis. Internet is een fantastisch fenomeen, zeker in deze barre tijden. Het flesje wijn dat ik in een klein winkeltje 50 meter verder dan het Amber hotel kocht, voor naar Thaise maatstaven slechts 480 baht, smaakte verrassend goed. Over meer dan vrije tijd beschikkend dan ons lief is toch maar eens gaan googelen naar de wijnen van McGuigan. Je komt dan heel wat aan de weet omtrent dit gerenommeerde Australische wijnhuis.

Mocht je in Pattaya wonen loop dan maar eens bij dat kleine winkeltje binnen en gun hen de klandizie voor een wijn die heel wat beter is dan vele soorten bij 7-Eleven en zelfs goedkoper. Lees maar eens de recensies en de geschiedenis van deze Australische wijngaard op deze site: www.mcguiganwines.com.au/our-history/

Huiswaarts

Opeens lezen we op Thailandblog dat KLM komende zondag 5 april een extra vlucht voor gestrande reizigers van Bangkok naar Amsterdam heeft ingelast. Onze vlucht stond voor 3 april gepland maar werd geannuleerd. De KLM-site is bepaald niet gemakkelijk en een boeking maken heeft heel wat voeten in de aarde. Bijna had ik de moed opgegeven maar een aanmoediging van Gringo deed mij besluiten verder te hannesen. En… met succes. Zondagavond vliegen wij per KLM vanuit Bangkok huiswaarts.

Het is afwachten geblazen of het daar zoveel beter is, maar het ongewisse omtrent toekomstige vluchten huiswaarts gaven in dit geval toch de doorslag. De reis die dit jaar via Bangkok naar Cambodja en Vietnam begon en uiteindelijk op het allerlaatste moment, voordat de grens met Thailand werd gesloten, in Pattaya eindigde zal lang in onze herinnering blijven voortleven.

Dear Valued Guest, zo klinkt de informatie die wij vandaag van ons hotel ontvingen; de premier van Thailand heeft aangekondigd dat in geheel Thailand niemand tussen 22.00 en 04.00 uur nog naar buiten mag. Overtreders kunnen volgens artikel 18 uit de noodverordening een boete van meer dan 40 duizend baht aan de broek krijgen of nog erger een gevangenisstraf van twee jaar.

Dus toch maar snel naar huis.

We hebben er niet onder geleden en hopen dat corona spoedig bedwongen zal worden en onze reislust blijft voortbestaan.

Het gaat u allen goed!

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “Joseph in Azië (deel 17)”

 1. Johnny BG zegt op

  Eind goed al goed.
  Ik heb genoten van de verhalen en ga nog lang door met het levensgenieten.

 2. Foodlover zegt op

  Kom gezond thuis. Wij kunnen pas 1 mei vliegen als het tenminste niet veranderd word.

 3. Pieter zegt op

  Dank voor je fijne reisverhalen & een goede vlucht terug!

 4. theiweert zegt op

  Gaat deze vlucht nog wel door, want las gisteren dat er 3 dagen totaal geen vluchten meer mochten landen in Thailand of geldt dat alleen voor aankomende vluchten.

  Leuk jullie belevenissen te lezen en hopelijk komen jullie thuis.

  Zelf zit ik vast in een lockdown vanaf 26 maart in Nieuw-Zeeland en kan misschien over 5 a 10 dagen vliegen naar Nederland, maar heb daar geen huis. En in Thailand een kamer en een huis van mijn vriendin, maar daar kom ik niet in. Dus denk dat ik maar in het relatief veilige Nieuw-Zeeland voorlopig blijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website