Zware regen in zuiden van Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Weer en klimaat
Tags: , ,
3 december 2016

Maandag 5 december wordt het bar en boos in het zuiden van Thailand. Er zijn voor dit weekend en maandag zware regens en hoge golven voorspeld. Deze worden veroorzaakt door een krachtig lagedruksysteem boven het Zuiden van Thailand en Maleisië plus de jaarlijkse noordoostelijke moesson.

Gisteren waren er al hoge golven en werden er landinwaarts overstromingen gemeld. In Surat Thani bereikte het water op enkele plaatsen een hoogte van 60 tot 150 cm.

Bewoners langs de oostkust in het zuiden is geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen. Kleine schepen moeten aan wal blijven. In de Golf van Thailand en de Andaman zee worden golven van 2 tot 3 meter verwacht. Tevens bestaat gevaar voor water en modderstromen vanaf de bergen.

Foto: Een strandtent in Surat Thani die omver werd geblazen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Zware regen in zuiden van Thailand”

 1. stevenl zegt op

  De TMD heeft een hele slechte reputatie, en nu wordt weer duidelijk waarom. Vanochtend en gisteren hadden we veel regen, gisteravond ook een harde wind maar niets uitzonderlijks. De voorspellingen voor de komende dagen zijn een duidelijke verbetering, maar de TMD komt met de waarschuwing terwijl het ergste al achter de rug is.

 2. Danzig zegt op

  In Narathiwat regent het vanaf donderdag. Zeer zware buien, afgewisseld met minder zware. Het is misschien één uur per dag droog. Volgens de Thaise meteo zou het, in deze provincie, vanaf maandag juist afgelopen moeten zijn met de zwaarste moessonregens. We zullen zien of, zoals de meesten hier zeggen: Inshallah.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Regenradar Thailand:
  .
  http://weather.tmd.go.th/THA_loop.php
  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website