Enkele ziekenhuizen in Bangkok vragen aandacht voor een mogelijk tekort aan bedden nu er meer Covid besmettingen voorkomen in Thailand.

Het Ramkhamhaeng ziekenhuis is gestopt met testen van patiënten omdat ze naar eigen zeggen bedden tekort komen om positief geteste personen op te nemen en het Samitivej Srinikarin ziekenhuis stopt met testen omdat ze door de voorraad testmateriaal heen zijn.

Pakpoom Dejhasadin, aka Panda Lab Doctor, schrijft op zijn Mor Lab Panda Facebook dat de echte reden waarom ziekenhuizen niet meer testen is omdat ze het aantal besmettingen willen verbloemen. Hij erkent dat enkele ziekenhuizen wel degelijk bedden tekort komen.

Inmiddels treft het leger in opdracht van premier Prayut voorbereidingen om in Bangkok tien veldhospitalen met drieduizend bedden in te richten. Er bestaan ook plannen voor militaire veldhospitalen in andere provincies.

Gouverneur Aswin heeft bekend gemaakt dat het Ratchaphipat Hospital in het district Bang Khae en Bang Khunthian Geriatric Hospital in Bang Khunthian de eerste locaties zijn waar de noodhospitalen worden ingericht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

10 reacties op “Ziekenhuizen in Bangkok vrezen beddentekort door toename besmettingen”

 1. Jozef zegt op

  Onbegrijpelijk dat het o zo trotse Thailand niets geleerd heeft van de drie golven die de rest van de wereld getroffen heeft. !!!
  Waarom niet massaal getest, uit angst voor de realiteit, angst voor gezichtsverlies. ??
  Wacht een week of drie tot alle familie bezoeken achter de rug zijn en iedereen terug ( al.of niet besmet ) weer naar huis gaat, terug aan het werk gaat en naar school.
  Ik houdt mijn hart vast.
  Het zal zover komen dat de geplande versoepelingen voor toeristen op hold gezet worden or dat de toeristen zo bang worden dat ze niet durven gaan, en zo zal dit prachtige land met zijn lieve burgers verder wegzinken.
  Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat ik me vergis, want ik verlang zo hard om terug te kunnen vertrekken.
  Jozef

  • fred zegt op

   Maak je maar niet te veel zorgen. Dit land is helemaal niet aan het wegzinken. Alles gaat hier zijn normale gangetje. Al bij al is er niet zo veel van te merken. Niet alleen de wereld maar ook Thailand draait door.

 2. marijke. zegt op

  Ik dacht steeds dat het in thailand goed ging met besmettingen.Maar blijkbaar toch niet daar ze een bedden tekort vrezen.Ik denk dat het voorlopig nog wel even zal duren voor dat we weer lekker naar thailand kunnen reizen.

 3. chris zegt op

  Een paar zaken:
  1. Er wordt/werd veel te weinig getest in Thailand.
  2. Als je positief getest bent hoef je echt niet (meteen) opgenomen te worden
  3. Ik weet dat er ziekenhuizen zijn waar de covid-bedden tot nu toe nog nooit een patient hebben gezien.
  4. Noodhospitalen: wat een onzin bij de huidige aantallen tenzij je vindt dat iedereen die positief getest is moet worden opgenomen. Als men dat in Nederland zou doen, zouden er geen bedden tekort zijn,maar ziekenhuizen tekort.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Mocht het aantal besmettingen,waarvan steeds meer patiënten dan ook een I.C kamer of een zuurstof toegave nodig hebben, net zo drastisch gaan stijgen zoals dit in veel andere landen het geval was/is,dan zal velen die dit voorheen mogelijk nog anders zagen, de noodzakelijkheid van lockdown maatregelen steeds duidelijker gaan worden.
  Zonder lockdown,verboden of andere maatregelen,die toegegeven ook hun schaduwzijde hebben,kan een gezondheid systeem in Thailand,net zoals voorheen in veel andere landen, zo aan zijn grenzen gaan stoten.
  Mensen die dan in zuurstofnood,omdat er geen plaats of apperatuur meer is, in de rij voor een hospitaal op hun beurt moeten wachten,zullen de noodzakelijkheid van lockdown maatregelen, plotseling heel anders gaan zien.
  Te hopen dat het nooit zover komt,en hoop om dit te voorkomen dat iedereen ook met Songkran zijn verstand gaat gebruiken.

  • chris zegt op

   Misschien vertel ik je iets nieuws maar in Thailand gaat een niet onbelangrijk deel van de zieke mensen (AIDS, kanker, diabetes en ook Covid) thuis dood, niet omdat er geen goede zorg (genoeg) is maar omdat zij niet (goed genoeg) verzekerd zijn of de oplopende ziekenhuisrekeningen niet meer kunnen betalen. Het komt ook voor dat de zieke persoon vraagt om naar huis te gaan om de familie niet in nog grotere financiele problemen te brengen terwijl het einde onafwendbaar nadert.

   • John Chiang Rai zegt op

    Beste chris,Inderdaad mijn vrouw en ik hebben de grenzen van deze medische verzorging,die door veel farang in vergelijk tot Nederland vaak graag in de hemel geprezen wordt, zelf een paar keer meegemaakt.
    De goede medische verzorging is hoofdzakelijk voor goed verzekerden en mensen die het zelf betalen kunnen.
    De z.g.n. 30 Baht regeling,die natuurlijk beter als niets is,is hoofdzakelijk voor noodverzorgingen die bij uitgebreide noodzakelijke verzorging snel aan zijn grenzen stoot.
    Mensen met kanker,aids,diabetes enz,die eigenlijk een uitgebreide medische zorg verlangen, vinden alleen met een 30 Baht regeling,hun levenseinde hoogstens nog thuis in de familiekring.
    Alleen of dit bij ontslagen Covid-19 patiënten,die natuurlijk hoogst besmettelijk zijn,ook zo makkelijk gaat in de huiselijke omgeving waag ik te betwijfelen.
    Anders als alle andere van jou genoemde ziektes,is Covid-19 hoogst besmettelijk voor de verzorger,familie,en zijn verdere omgeving.
    Zelfs goed opgeleide mensen in een I.C afdeling,die beschikken over een goede uitrusting en speciale kleding,hebben in westerse landen in het slimste geval door een besmetting nog de dood gevonden.
    Zelfs op de doodskist van een reeds overledene Covid patiënt,wordt uit voorzorg dat een uitvaart medewerker zich niet besmetten kan,nog extra het vermerk COVID aangebracht.
    Als deze laatste behandeling/verzorging met Covid dan ook in een Thaise familie moet plaatsvinden,die vaak over geen speciale kleding,medische kennis beschikken,dan zie ik nog meer zwart voor Thailand.
    Laten we dan maar dubbel hopen dat het niet zover komt zoals in veel andere westerse landen.

 5. Branco zegt op

  Zolang het beleid is om iedereen die positief test, zelfs personen zonder symptomen of met hele lichte symptomen zoals een neusverkoudheid, verplicht op te nemen in een ziekenhuis, dan is het een kwestie van tijd totdat de ziekenhuizen overstromen.

  Ziekenhuizen zouden voor echt zieken mensen moeten zijn, niet om asymptomatische personen (of die met hele lichte klachten) in quarantaine te plaatsen. Daar kunnen bijvoorbeeld hotels een deel van de capaciteit voor inzetten als men onvoldoende vertrouwen heeft dat mensen zich aan de regels voor thuisquarantaine kunnen houden. Er staan legio hotels leeg op dit moment.

  Volgens de berichtgeving van het WHO is ongeveer 80% van de besmette personen asymptomatisch, ongeveer 18% heeft dusdanig lichte klachten dat een ziekenhuis opname niet noodzakelijk is. Slechts ongeveer 2% wordt/is dusdanig ziek dat een opname noodzakelijk wordt/is.

  Door alle positief geteste personen verplicht in een ziekenhuis op te nemen belast men de capaciteit van de beschikbare ziekenhuis bedden dus met ongeveer een factor 50!

 6. rob joppe zegt op

  Misschien Klaus Swab langs geweest. Ze komen ineens in 194 landen bedden tekort, hoe deden ze dat dan in de oorlog, sorry geen bedden meer.

  • TheoB zegt op

   rob joppe,

   In een oorlog tijdens en direct na een offensief passen ze triage toe. Hoe minder capaciteit, hoe hoger de overlevingskans moet zijn om voor behandeling in aanmerking te komen. De rest van de slachtoffers krijgt hooguit stervensbegeleiding.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website