Woensdagavond vergat een Israëlische toerist een tas met US$ 9.000 (300.000 baht) in een minibusje dat haar op Koh Phangan naar haar hotel had gebracht.

De bestuurder vond het tasje nadat hij een telefoontje van het hotel had gekregen met de vraag of hij deze in het busje was blijven liggen. De Israëlische dame reisde met een groep van vier toeristen die de bestuurder had opgepikt bij de Thong Sala pier. Ze miste het tasje pas toen ze in het hotel incheckte en haar paspoort niet kon vinden.

De gouverneur van Surat Thani gaat de chauffeur belonen met een certificaat uit dank voor zijn bijdrage aan het imago van de Thaise toeristensector.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Weer een eerlijke chauffeur in het zonnetje gezet”

 1. janlao zegt op

  En…. ik neem aan dat de beste man (minimaal) 10 % vindersloon gekregen heeft !

 2. BramSiam zegt op

  Opmerkelijk, al die eerlijke taxichauffeurs en nog opmerkelijker al die toeristen die duizenden Euro’s op achterbanken laten liggen. Net zo’n fenomeen als al die Westerlingen die van balkons afvallen. Only in Thailand.

  • Maryse zegt op

   Ja BramSiam, er zijn nog heus eerlijke taxichauffeurs en er zijn dames (en wellicht ook heren) die verstrooid een tasje in de taxi laten liggen. Ik ken ze…
   En die buitenlanders die van het balkon vallen… tja, als je dronken bent en zwalkt langs een reling van 80 cm hoog, dan is het omvallen snel gebeurt (die balkons heb ik ook gezien…)
   Dus, zou ik zeggen, niet zo zeur reageren!

   • Gerard Meeuwsen zegt op

    …. maar raar blijft het
    Heb zelf ook wel eens een telefoon of wallet op tafel/laten liggen, ze wisten niet hoe snel ze me achterna moesten komen. Ook hier een taxi chauffeur gehad die zelf na een klein uurtje terug kwam. Is nooit in het nieuws geweest, want helaas geen duizenden euro’s of dollars!

 3. ruud zegt op

  Het is toch niet iets bijzonders, als een taxichauffeur in zijn auto achtergebleven spullen teruggeeft?
  Als hij dat niet zou doen, zou het diefstal zijn.

  Bovendien was hij al door het hotel gebeld, waar hij haar net had afgeleverd. (de vrouw wilde inchecken, dus ze was net aangekomen)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website