Aanstaande vrijdag beslist het hooggerechtshof of oud-premier Yingluck zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim inzake het hypotheeksysteem voor rijst. Het leger heeft op diverse wegen naar Bangkok controleposten ingericht. Men vreest een toestroom van Yingluck sympathisanten die mogelijk de orde verstoren.

Volgens politiewoordvoerder Kritsana mag men wel naar Bangkok afreizen maar wil willen de autoriteiten voorkomen dat eventuele protesten uit de hand gaan lopen.

De bewaking bij het hooggerechtshof wordt versterkt van 2.500 naar 4.000 agenten.

Opmerkelijk genoeg zijn er onlangs 700 soldaten naar Udon Thani gestuurd, waar veel roodhemd supporters wonen, maar volgens politiecommissaris Phiraphong is dat voor een oefening. Ook in andere steden in het Noordoosten en Noorden zijn extra militairen paraat.

Vice-premier Prawit laat weten dat hij vrijdag geen problemen verwacht, maar mogelijk dat de emoties oplaaien na de uitspraak. Er worden ongeveer drieduizend Yingluck sympathisanten verwacht.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website