Thailand’s Industrial Confidence Index bedroeg in april 75,9. Dat is het laagste punt in 11 jaar en een flinke afname in alle sectoren vergeleken met de 88 punt score in de maand ervoor.

Deze sterke neergang toont aan dat bedrijven en ondernemers weinig vertrouwen hebben in de economie als gevolg van de lockdown, de noodtoestand, de avondklok en de droogte. De covid-19 pandemie is er de oorzaak van dat ondernemers de hand op knip houden, investeringen worden niet meer gedaan of uitgesteld.

FTI-voorzitter Supant zegt dat ondernemers in het midden-en kleinbedrijf grote problemen ondervinden met hun liquiditeit als gevolg van de afgenomen cashflow. Bovendien wordt verwacht dat de agrarische sector het dit jaar slecht zal doen vanwege de aanhoudende droogte. Dat raakt de koopkracht van boeren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vertrouwen in Thaise economie op laagste punt in 11 jaar”

  1. Johnny BG zegt op

    De waarde van deze onderzoeken is m.i. zeer beperkt. Wellicht dat het de industrielen wel een inzicht geeft maar voor de kleinere bedrijven niet gericht op het tot de bot willen uitbuiten van de mogelijkheden is het nu de kans om te laten zien wat ze waard zijn.
    Unilever of P&G zijn bedrijven die veel verkloten en toch hebben ze een grote aanhang omdat het vooral goedkoop moet zijn. Zie hier de schijnheiligheid.
    Mijn index is 110 en dat zou het voor de boeren ook moeten zijn. Weinig productie is een verbetering van de prijs en het zou mooi zijn als er ooit eens een soort van kwekersbelangenbehartiger komt.
    Net iets minder kweken dan de vraag al is dat in kopieland Thailand best een uitdaging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website