Het ministerie van Volksgezondheid wil dat Thaise vrouwen gezonder gaan leven en baby’s krijgen om zo wat te doen tegen de oprukkende vergrijzing in het land. Ze hebben daarvoor een brochure uitgegeven met leefstijladviezen.

In de brochure wordt jonge vrouwen geadviseerd meer groenten te eten, meer te bewegen en de vitamines te slikken. Zo kunnen ze gezonde babys’s baren. Om dat te stimuleren wil het ministerie gratis multi vitamine- en mineralen tabletten gaan uitdelen aan jonge vrouwen. Verder pleit het ministerie voor een beter moederschapsverlof en voor belastingmaatregelen om de financiële lasten van jonge gezinnen te verlichten.

Het geboortecijfer van het land moet snel stijgen, zo blijkt uit alarmerende cijfers. In 1970 bedroeg het geboortecijfer 2,7 procent, twee jaar geleden 0,4 procent. De NESDB heeft berekend dat er minimaal een geboortecijfer van 1,6 procent nodig is, om zo Thailand economisch en sociaal gezond te houden. Zo niet dan moet de huidige beroepsbevolking op termijn een te grote financiële inspanning leveren om voor ouderen te zorgen.

Bangkok Post is daarentegen kritisch over de nieuwe campagne ‘Babies for the nation’. Het zal het geboortecijfer niet schaden, maar ook niet omhoog stuwen. De brochures en vitamines zijn volgens de krant geen serieuze poging om echte demografische veranderingen tot stand te brengen.

Uit diverse internationale studies blijkt dat de regering juist met een divers en goed doordacht pakket aan beleidsmaatregelen moet komen, om zo te stimuleren dat jonge Thai gaan trouwen, kinderen op de juiste leeftijd krijgen en de middelen hebben om voor hen te zorgen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Vergrijzing: Thailand wil dat jonge vrouwen gezond gaan leven en gaan baren”

 1. odil zegt op

  ik zou de vraag willen stellen aan die grote mannen van de volksgezondheid of zij met een maandloon van tienduizend TBH hun vrouw en een kind kunnen onderhouden.
  Het zijn dommerikken en ze zullen zo blijven.Spijtig voor de bevolking.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
 2. David H. zegt op

  A)
  Een vorm van voldoende kindergeld / kindervergoeding (Be. benaming ) instellen

  B) Een onderhouds plicht /verantwoordelijkheid betreffende de vaders instellen . afdwingbaar bij wet
  zijn 2 doodsimpele zaken , dat van belastingvrijstelling zal de overgrote groep van de bevolking niet bereiken wegens reeds geen belasting te betalen ,daar te laag algemeen inkomen ..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Wim jonker zegt op

  Wat n kul! De overheid kan beter maatregelen treffen om de armoede in centraal Thailand te bestrijden. Zodat niet driekwart van de jeugd naar grote steden hoeft te vertrekken op zoek naar werk, en vervolgens in de prostitutie terecht komt. Veel jonge mensen kunnen het zich helemaal niet veroorloven om uberhaubt kinderen te krijgen, ze hebben zelf amper genoeg middelen om te voorzien in de eerste levensbehoeften.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 4. Jasper van Der Burgh zegt op

  Gezien de toenemende robotisering is in Europa de verwachting dat het aantal banen met 50 % af gaat nemen. Dit zal ook in Thailand gebeuren, er wordt steeds meer geautimatiseerd. Vergrijzing speelt helemaal geen rol in de toekomst. Overigens kun je een bevolking ook niet eindeloos laten blijven groeien om het vergrijzingsprobleem in de hand te houden. In Japan loopt men voor, en wordt volledig op automatisering ingezet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. chris zegt op

  Om te kunnen beoordelen of de regering de juiste maatregelen treft moet je nagaan (of onderzoek doen) wat de redenen zijn van het afnemende geboortecijfer. Als je dat niet weet zijn alle maatregelen als losse flodders waarvan de effecitiviteit derhalve laag is.
  Een paar hypothesen over het dalende geboortecijfer:
  1. meer vrouwen (met name in de groeiende middenklasse) willen eerst carriere maken alvorens te trouwen. (de meeste Thaise vrouwelijke collega’s van mij zijn alleenstaand) ;
  2. er zijn doodgewoon minder mannen voorhanden om mee te trouwen (worden monnik, zijn homosexueel, sterven door verkeersongevallen en drugsgebruik);
  3. meer Thaise vrouwen willen geen Thaise man meer, maar een echte liefdesrelatie met een verantwoordelijke, gezinsgerichte man (die minder drinkt en geen geheime liefdes heeft);
  4. de mogelijkheden om sex te hebben zonder getrouwd te zijn (en zonder zwanger te raken) zijn voor vrouwen toegenomen;
  5. de kennis over voorbehoedmiddelen is sterk gestegen;
  6. onvoldoende toekomstperspectieven voor het kind;
  7. meer Thaise mannen willen niet officieel trouwen omdat een eventuele scheiding financiele gevolgen heeft.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. Daniël M. zegt op

  Misschien geen kondoompjes uitdelen op Valentijnsdag?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. TheoB zegt op

  Misschien is het interessant om te weten wie in TH financiële belangen heeft in de produktie en verkoop van vitaminepreparaten.
  Het zou me niet verbazen als er een connectie met de regering is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website