Een 3-jarig meisje, die vergeten was en daarom achtergelaten in een minibusje, is overleden door oververhitting. Ze zat in een busje met 12 kinderen waarmee ze naar een kindergarten in Samut Prakan zouden worden gebracht. Na zeven uur is ze gevonden. 

De bestuurder en bijrijder gaan vervolgd worden voor nalatigheid en dood door schuld. Ze hadden de kinderen moeten tellen, toen ze in een ander busje moesten stappen omdat de airconditioning in de eerste minivan was uitgevallen. Zij bleef daar achter.

Pas toen de kinderen ’s middags werden opgehaald, werd de vermissing ontdekt. Het busje met het slachtoffertje stond nog op de plek waar de kinderen woonden en normaal gesproken opgepikt worden.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Vergeten kleuter (3) stikt in bloedhete minibus”

 1. klaasje123 zegt op

  Doevig stemmend verhaal. Allereerst het leed dat het kind en de familie is aangedaan. Dan de onverschilligheid die eruit spreekt. Niet alleen de chauffeur, ook de kindergarten heeft het kind niet gemist op de presentie lijst. Schande.

 2. peter zegt op

  Ronduit kl*****, chaotische situatie en dan head count vergeten.
  Het kind komt met alles niet meer terug, allen gigantisch veel pijn. Ik zou kapot gaan als je dit als begeleider zou overkomen. Als ouder weet je helemaal niet meer waar je het hebt.
  Zo’n klein simpel dingetje als een head count !! zoveel leed.
  Maar ook ouders doen dit, even de winkel in en het kind in de auto achter laten.
  En dan……. o ja nog even een winkel en alles vergeten.
  Kinderen zij zo kwetsbaar, het mag gewoon eigenlijk niet gebeuren.
  Mijn kids zijn nu “volwassen”, maar kan me toch wel een paar situaties voor de geest halen die precair waren. En dat dan ondanks dat je toch zorgvuldig bent. En je weet uit je eigen jonge jaren eigenlijk dat kids de raarste dingen soms doen. Je moet er echt bij blijven.
  Is het nog niet lang geleden, dat een peuter haar moeder neerschoot (een los liggend wapen in de auto?! usa ) . En nu weer een peuter van 5 die zich zelf dood schiet !!
  En hoe vaak komt het niet voor? Heet water over kind, near missers met baden, ach eigenlijk zoveel dingen.
  Dit is weer zo’n voorval, het had zo makkelijk kunnen worden voorkomen. Het is intens droef.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website