Uitbraak van TBC in Thaise gevangenissen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
26 september 2017

Ruim drieduizend gedetineerden worden momenteel behandeld tegen tuberculose om de verspreiding van de dodelijke ziekte in 142 gevangenissen tot staan te brengen.

De infectieziekte tuberculose (TBC) wordt veroorzaakt door een bacterie (Mycobacterium tuberculosis). De meest voorkomende vorm is longtuberculose, maar de bacterie kan ook ernstige ziekte veroorzaken op andere plaatsen in het lichaam. Bij niet of niet goed behandelen kan de ziekte dodelijk zijn.

Tuberculose kan lang zonder klachten voorkomen terwijl er bijvoorbeeld wel afwijkingen op een longfoto zijn te zien. Bij longtuberculose zijn de meest voorkomende klachten hoesten en bloed ophoesten, koorts, moeheid, vermagering en nachtzweten.

Uit een recente controle op TBC in Thaise gevangenissen is gebleken dat 310.000 gevangenen bloot staan aan besmetting. Bij het onderzoek zijn 24.436 verdachte gevallen gevonden, bij 3.368 gedetineerden is al TBC geconstateerd, aldus hoofd Jedsada van het Disease Control Department.

Het hoofd van het Corrections Department zegt dat het aantal patiënten erg hoog is vergeleken met het aantallen infecties buiten de gevangenis. De besmette gevangenen worden voor behandeling onmiddellijk gescheiden van de overige gedetineerden.

De regering maakt werk van preventie en genezing, men wil graag dat TBC niet meer voorkomt in Thailand.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Uitbraak van TBC in Thaise gevangenissen”

 1. Pieter zegt op

  Dat is een zeer verontrustend bericht naar mijn mening.
  Gigantische aantallen, die ook nog eens besmettelijk kunnen zijn voor iedereen in de directe omgeving.
  Vraag me af wat de Thaise overheid er werkelijk aan kan doen.
  Heb zo het vermoeden dat er ook nog wel genoeg HIV patienten tussen zitten, i.c.m. TB is het risico op overlijden groot.
  Ook dit is Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website