Irrigatie kanaal

De tropische storm Sinlaku heeft weliswaar overstromingen in dertien provincies in het Noorden en Noordoosten veroorzaakt, maar lost niet het probleem van het watertekort in Thailand op. De reservoirs bevinden zich in de Central Plains en daar is nauwelijks regen gevallen.

Sinds 2018 is er in Thailand sprake van een watertekort vanwege de droge periodes. De situatie is dit jaar ook slecht. Er valt te weinig regen. Een ander probleem is de slechte staat van de irrigatienetwerken waardoor er onvoldoende water naar de grote waterreservoirs stroomt. Ook in de landbouw, zoals bij het verbouwen van rijst is veel water nodig.

Gelukkig wordt er volgende week meer regen verwacht in alle regio’s. Het Thai Meteorological Department voorspelt af en toe buien in het Noorden, Noordoosten, Oosten en Zuiden tot dinsdag met mogelijk plaatselijke overstromingen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Tropische storm Sinlaku heeft niet voor meer water in de reservoirs gezorgd”

 1. AHR zegt op

  Ik verwijs naar de zin “De reservoirs bevinden zich in de Central Plains en daar is nauwelijks regen gevallen.” en wil dit toch even verduidelijken.

  Er bevinden zich 8 belangrijke reservoirs in het Noorden (totale capaciteit 26.000 Mln m3) en 12 belangrijke reservoirs in het Noordoosten (totale capaciteit 12.000 Mln m3). De “Central Plains” hebben slechts 3 reservoirs die naam waardig met een totale capaciteit van 1.500 Mln m3, zijnde het Thap Salao Reservoir in de provincie Uthai Thani, het Krasiao Reservoir in de provincie Suphan Buri en het Pa Sak Jonlasit Reservoir in Lopburi.

  De bovenstaande zin uit de Bangkok Post raakt dus eigenlijk kant noch wal.

  • Ger-Korat zegt op

   Beste AHR, welke zin raakt kant nog wal, ik zie niets verkeerds in het artikel alleen een algemeen verhaal.

   Er zijn ook 2 reservoirs in de provincie Kanchanaburi welke in Centraal Thailand liggen, echter niet tot de Central Plains behoren maar tot West Thailand. Ga je Thailand in 5 regio’s indelen ( wat naast de indeling in 7 regio’s ook gebruikelijk is ) dan vallen ze onder Centraal Thailand. Het gaat om Srinakarin reservoir met een capaciteit van 17.745 miljoen M3 en Wachiralongkorn reservoir met een capaciteit van 8.860 miljoen M3. Deze 2 hebben meer capaciteit dan de gezamenijke 8 reservoirs in het noorden.

   zie de link met de diverse waterreservoirs:
   http://www.thaiwater.net/DATA/REPORT/php/rid_dam_1.php?lang=en


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website