Van 18 tot 20 september krijgen grote delen van Thailand te maken met zware tot zeer zware regen, aldus het Thai Meteorological Department.

De regenbuien worden veroorzaakt door de tropische storm Noul die vanuit China naar verwachting het vasteland bereikt in het midden van Vietnam. Stortbuien met een stormachtige wind treffen als eerste het Noordoosten, daarna het Noorden, de Centrale regio, het Oosten en het Zuiden. Tegelijkertijd neemt de zuidwest moesson boven de Andaman zee en de Golf van Thailand in kracht toe en brengt meer regen.

Het Meteorological Department waarschuwt voro de kans dat de tropische storm Noul, zich wellicht gaat ontwikkelen tot een tyfoon. Zeker 35 provincies, krijgen te maken met onstuimig weer. De invloed van Noul strekt zich zelfs uit tot Trang en Satun in het Zuiden.

Noul lag gisteren om 10 uur ongeveer 600 km ten zuidwesten van Danang (Vietnam). De storm trekt met een snelheid van 20 km per uur in noordwestelijke richting, trekt over Vietnam en passeert Thailand vandaag via het Noordoosten.

De autoriteiten waarschuwen de bewoners van gebieden die kwetsbaar zijn voor overstromingen, zich voor te bereiden op de storm en mogelijk een evacuatie. Bewoners kunnen beter niet schuilen onder bomen of in huizen die niet stevig zijn.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Tropische storm Noul gaat voor zware regen en overstromingen zorgen”

  1. laksi zegt op

    tja,

    De de tropische storm Noul, heeft behoorlijk huis gehouden in Japan, Noord en Zuid Korea, als wij dat hier krijgen, maak je dan maar op met veel dweilen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website