Het Meteorological Department heeft dinsdag gewaarschuwd voor een tropische storm van de categorie 3. De storm met de naam Higos zal tussen dinsdag en woensdag boven China actief zijn maar beïnvloed het weer in Thailand ook.

Tot aankomende tot zondag moet er rekening gehouden worden met zware regenval. Maandagochtend lag de storm nog 200 kilometer ten zuidoosten van Hongkong en bewoog westwaarts met een snelheid van 25 km per uur.

Wanneer Higos naar het Noorden en Noordoosten van Thailand trekt zal de tropische storm van dinsdag tot zondag voor een nieuwe periode van stortbuien zorgen. De combinatie met de moessondepressie die maandag boven Myanmar, Noord Laos en Noord Vietnam zorgde ook al voor onstuimig weer.

Het is raadzaam de komende dagen de weersverwachting in de gaten te houden.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Tropische storm Higos gaat voor zware regen zorgen in Thailand”

  1. Smet Patrick zegt op

    Hoi, met het nieuw aankomende rijbewijs voor zware motoren heb ik een vraag. Ik verblijf telkens 3 maanden maximum in Thailand bij mijn vriendin. Ik ga dus heen weer tijdens het jaar.Is het internationaal rijbewijs dan nog geldig voor zware motoren? Ik heb alle catergorien op mijn internationaal rijbewijs.Gr.Patrick Smet

    • Cornelis zegt op

      Wat heeft dat met de aangekondigde storm te maken? Of rij je alleen bij slecht weer?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website