In deze tijd van jaar komen er weer veel kwallen voor in de wateren bij Koh Kood en Koh Mak (Trang). Toeristen wordt geadviseerd alleen het water in te gaan op aangegeven plaatsen. Er zijn netten gespannen om kwallen tegen te houden. 

Vrijdagmiddag werd een echtpaar uit Samut Prakan gestoken dat aan het Bang Boa strand (Koh Kood) in zee was gegaan. Ze zijn direct overgebracht naar het ziekenhuis.

De steek van de kubuskwal kan dodelijk zijn. In 2015 stierven in Surat Thani twee toeristen nadat ze in aanraking kwamen met kubuskwallen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Toeristen op Koh Kood en Koh Mak gewaarschuwd voor kwallen”

 1. jasper van Der Burgh zegt op

  Ik heb vorig jaar, ondanks de waarschuwingen, toch veel mensen zien zwemmen op plekken waar geen net-voorzieningen waren op Koh Mak. En dit vlak nadat er op Samui iemand aan overleden was! Moet er bij zeggen dat de eilandbewoners er gewoon achter aan rennen met een schepnetje als ze er een zien, om hun nering (restaurant of resort) te beschermen. Het beestje is erg snel, en zwemt actief met een staart tot 3 meter. Bij iets meer dan een vluchtig contact kan het al de dood tot gevolg hebben. Ook is het moeilijk zichtbaar, klein en vrij doorzichtig.
  Het is dus NIET het op de oppervlakte drijvende Portugese oorlogsschip zoals op een andere foto hier wordt getoond!

 2. Kirsten zegt op

  Ik was in Samui toen 2 Duitse toeristen waren aangevallen door de box jellyfish. Één overleed aan de verwondingen. Ik moet zeggen dat ik toen ook niet meer in de zee ben gaan zwemmen. De steken zijn zeer pijnlijk. Zelfs de kleintjes kunnen je al erg toetakelen! Dus als er een waarschuwing ophangt, zeker niet negeren! Kan je leven kosten!

 3. Chris zegt op

  Hoe veilig is als de netten erhangen ?
  Houden ze bijna alles tegen ?

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Nee. Ik zou ook daar niet gaan zwemmen, behalve misschien als het aangelegd is door een duur resort. Thai zijn over het algemeen erg slordig met veiligheidsvoorzieningen. En waarom het risico van zeer pijnlijk sterven nemen?

 4. Martin Sneevliet zegt op

  Toen ik het eerste jaar in Thailand woonde, ben ik bij het eiland Koh Chang wezen zwemmen, en ben ik ook met een kwal ( ik weet niet welke soort ) in aanraking gekomen. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe pijnlijk dit is. Ik heb daarna 10 dagen in het ziekenhuis gelegen, en de wonden zijn elke dag uit geschraapt. De dokter vertelde mij dat ik geluk had met een sterk gestel, want er zijn inderdaad mensen die hier aan overlijden. De lit tekens heb ik nog steeds op mijn boven benen zitten en die gaan ook niet meer weg. Ik wil hier mee zeggen kijk uit als je ergens gaat zwemmen met waarschuwingen voor kwallen, want ze zijn inderdaad levens gevaarlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website