Tijdens de jaarwisseling is het gebruik van alcohol in nationale parken ten strengste verboden. Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) laat weten overtreders juridisch aan te pakken.

Tijdens de nieuwsjaarvakantie verwacht de DNP verwacht veel bezoekers. In de meeste parken zijn de accommodaties al volgeboekt. Het meenemen of gebruik van alcohol op het park is verboden. Op overtredingen staat een gevangenisstraf van 1 maand en/of een boete van 1.000 baht. Overtreders worden ook van het park verwijderd. De DNP heeft de nationale parken opgedragen een alternatieve jaarwisseling te regelen met boeddhistische rituelen.

De Thai Ecotourism and Adventure Travel Association is blij met het verbod en hoopt dat de natuurgebieden alleen nog bezocht worden door toeristen die willen genieten van de rust die de natuur er biedt en niet om feest te vieren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Tijdens jaarwisseling is alcohol verboden in nationale parken”

 1. janbeute zegt op

  Wederom een goed iniatief van de DNP .
  En tevens is het ook verboden om tijdens de jaarwisseling motorbike te rijden zonder helm .
  Nu nog maar hopen dat het woord bij de daad komt .

  Jan Beute .

 2. henry zegt op

  Zeer verstandige beslissing, dit zal heel wat millieu en andere problemen vermijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website