Het Departement van Nationale Parken, Dieren in het Wild en Plantenbescherming (DNP) zal rondleidingen aanbieden in kamer 3 van de Tham Luang-grot in de provincie Chiang Rai. Dit deel van de grot was vijf jaar geleden het centrale punt voor de opzienbarende redding van het “Wild Boars” voetbalteam.

DNP-directeur-generaal Athapol Charoenchansa meldde dat deze rondleidingen, die op 15 december beginnen, groepen van 10-12 bezoekers naar kamer 2 en 3 zullen leiden. Bezoekers krijgen zo een directe indruk van de uitdagingen die tijdens de reddingsactie werden ondervonden.

In 2018 kwam de Tham Luang-grot wereldwijd in de schijnwerpers toen 12 jonge voetballers en hun coach 18 dagen vastzaten door overstromingen. De afdeling wil met deze tochten avontuurlijke trektochten aanbieden, die het ingewikkelde karakter van de reddingsoperatie, inclusief de gebruikte installatie- en transportlogistiek, illustreren.

Voorheen was Kamer 3, ongeveer twee kilometer van de grotopening, enkel toegankelijk voor onderzoekers en specialisten. De ambtenaren hopen dat de aanstaande rondleidingen een essentieel deel van de Thaise geschiedenis aan het publiek zullen tonen, terwijl bezoekers de complexiteit en de omvangrijke inspanningen van de belangrijke reddingsmissie kunnen erkennen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website