Transgenders, ladyboys, biseksuelen, homo’s en lesbiennes zijn verheugd dat zij ook de koning de laatste eer mogen bewijzen in ‘respectvolle’ kleding naar eigen keuze. Ze waren bang tegengehouden te worden door medewerkers van de koninklijke hofhouding.

Het Royal Household Bureau heeft geen specifieke kledingvoorschriften voor deze groep bekend gemaakt, toch maakte veel transgenders zich op social media zorgen over omdat het bureau erg conservatief is.

Twee dagen voordat de ruimte waar de koning opgebaard ligt voor het grote publiek open ging, maakte de Thai Transgender Alliance op Facebook de kledingvoorschriften voor transgenders bekend na overleg met het Public Relations Department. Het bericht werd snel verspreid in de transgender gemeenschap.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thaise transgenders mogen respectvolle eigen kleding dragen bij bezoek Grand Palace”

 1. Tino Kuis zegt op

  Wat is Thailand toch een tolerant land! Dat zij nu ook de laatste eer mogen bewijzen met toestemming van het Royal Household Bureau is geweldig!. Natuurlijk wel met respectvolle kledij, dat spreekt vanzelf.

  • rob zegt op

   Proef ik nu wat ironie in deze reactie of niet? Indien niet heb ik niks gezegd, in het andere geval vind ik Thailand inderdaad een zeer tolerant land ten opzichte van deze groep mensen.

   Er zijn nog zat landen op deze wereld waar dergelijke mensen worden weggepest, gediscrimineerd, uitgesloten, vervolgd en zelfs vermoord worden vanwege hun geaardheid.

   • Tino Kuis zegt op

    Dat heb je goed geproeft, rob! Eerst wat is tolerant? Voorbeeld: ik tolereer de blaffende honden van mijn buurman, al die Chinezen op straat, de scheldparijen op mijn FB pagina etc. Tolereren betekent eigenlijk dat je het er niet mee eens bent maar er even niets tegen gaat ondernemen. Dat deze groep mensen een soort speciale toestemming moest krijgen wat eerbetoon aan de koning betreft spreekt boekdelen.
    Ja, op sommige plekken op aarde is het nog erger maar in Thailand worden ze vaak gedicrimineerd bij het vinden van een opleiding, werk en in andere officiele kanalen.

    • chris zegt op

     Heb elk jaar transgenders in mijn klas die ook afstuderen en een baan vinden in hotels of restaurants. Weet ook dat er in diverse ziekenhuizen en bij overheidsinstanties transgenders werken, bijvoorbeeld als dokter. Weet ook dat er organisaties zijn in dit land die transgenders uit andere landen bijstaan bij medische behandelingen van geslachtsveranderingen, en niet alleen omdat de operaties hier goedkoper zijn. Ik denk niet dat veel landen zo’n goed voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Maar het kan altijd beter.
     Sommige transgenders maar ook homosexuelen overdrijven hun geaardheid waarschijnlijk omdat zij menen dat zij speciaal zijn. Ik wijs mijn studentehn die dergelijk gedrag vertonen op het feit dat zij voor mij gewoon zijn en dus ook gewoon moeten doen. En ook dat zij problemen kunnen verwachten als zij hun geaardheid overdrijven in hun toekomstige baan.

     • Tino Kuis zegt op

      Dat is goed om te horen, chris. Het is ook niet zwart-wit. Ik ken ook transgenders met een gewone baan maar lees ook onderstaand verhaal eens:

      http://www.watermarkonline.com/2016/06/06/transgender-people-face-discrimination-challenges-thailand/

 2. Ron zegt op

  Tolerant? Daar heb ik een ander idee over. Dat ze er dan maar werk van maken dat transseksuelen hun nieuwe identiteit mogen dragen op officiële papieren, net als hier in België en Nederland. Dat is tolerantie en begrip tonen voor het waarom van de ingreep.

 3. Rob V. zegt op

  Speciale toestemming of bevestiging? Zou nergens voor nodig moeten zijn maar een vanzelfsprekendheid. Dus inderdaad Tino en Ron, hier valt nog verbetering te behalen om echt tot volledig respect te komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website