De Thai Bankers ‘Association (TBA) vraagt de Centrale bank om de deadline voor de afschaffing van de magneetstrip van ATM-bankpassen voor het einde van dit jaar, uit te stellen.

De Centrale Bank had van de banken in Thailand geeist dat na 31 december van dit jaar alle passen vervangen zouden zijn en de magneetstrip niet meer zou werken. De reden hiervoor is dat de de magneetstrip erg gevoelig is voor skimming. Bij skimming worden je betaalgegevens van je bankpas of creditcard gekopieerd, bijvoorbeeld als je geld opneemt bij een bank. Skimmers kunnen via een opzetstuk op een pinautomaat of betaalautomaat de magneetstrip van de betaalpas aflezen of ze achterhalen gegevens via een verborgen camera.

Debet debet- en ATM-kaarten die vanaf 16 mei 2017 zijn uitgegeven in Thailand moeten een chip-technologie hebben met verbeterde beveiligingsfuncties om skimming tegen te gaan.

De reden voor het verzoek om uitstel is, dat veel Thai hun pas nog niet hebben omgewisseld en de oude magneetstrip-kaart blijven gebruiken, dit ondanks voorlichtingcampagnes van de banken.

Een woordvoerder van de Kasikornbank (KBank) zegt dat zijn bank in totaal 13 miljoen ATM- en debetkaarten heeft, waarvan er ongeveer 1,4 miljoen nog gebruik maken van de magneetstrip.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thaise banken willen dat afschaffing van magneetstrip uitgesteld gaat worden”

 1. janbeute zegt op

  Dit is weer iets nieuws voor mij.
  Nooit iemand van de bank horen praten of een brief gehad met de mededeling dat ik mijn pas moest omwisselen.
  Heb wel een pas met 6 cijferige pincode
  Dus volgende week op naar de bank voor nadere uitleg.

  Jan Beute.

  • stevenl zegt op

   Je hebt dus waarschijnlijk al een pas die voldoet aan de nieuwe normen en niet meer omgewisseld hoeft te worden.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Het zal beter zijn als de pas niet meer werkt.
  De mensen komen dan van zelf bij de bank om te vragen wat er speelt.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 3. RonnyLatYa zegt op

  Voor mijn SCB ATM kaart kreeg ik kreeg die melding een 3 jaar terug via de ATM’s te zien.
  Die oude kaart werkte toen nog met een 4 cijfer code. Toen ik die kaart en de code invoerde kreeg ik een tekst te zien dat zei dat ik mijn lokaal filiaal moest contacteren om mijn kaart om te wisselen voor een Smart card. . De nieuwe was dan met chip en 6 cijfercode.

  Voor mijn Kasikorn kaart gebeurde dat automatisch bij een bankbezoek dacht ik.

  • janbeute zegt op

   Dus als ik het goed begrijp met 6 cijfers pin code is de pas up to date.
   Dan alsnog op naar de bank volgende week daar mijn Krungsri FCD en een TMB card nog werken met de 4 cijfer code.
   Zo leer je weer eens wat.

   JanBeute.

   • RonnyLatYa zegt op

    Als je een 6 cijfercode hebt, wil dat waarschijnlijk zeggen dat je al een kaart met chip hebt. Zal je dan automatisch gekregen hebben bij de laatste vervanging.

 4. henk zegt op

  Ik begrijp dit niet goed. Wanneer mijn pas verlopen is, dan werkt deze ook niet meer.
  Dus moet iedereen dat toch gemerkt hebben inmiddels.
  Ik heb nu ook de nieuwe pas met 6 cijferige pin. Dat is nog steeds wennen. Ben steeds geneigd maar 4 cijfers te gebruiken.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat niet zozeer om verlopen passen, maar geldige passen met magneetstrip die moeten omgewisseld worden tegen een kaart met chip.

   De reden voor het verzoek om uitstel is, dat veel Thai hun pas nog niet hebben omgewisseld en de oude magneetstrip-kaart blijven gebruiken, dit ondanks voorlichtingscampagnes van de banken.

   Maar de eenvoudigste manier is inderdaad gewoon iedereen te laten weten dat na 31 december magneetkaarten niet meer kunnen gebruikt worden, zelfs als de geldigheidsperiode niet verstreken is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website