Phi Phi-eilanden

De Thaise regering is van plan om de nationale parken in het land voor enkele maanden per jaar te sluiten om zo de milieuschade door het massatoerisme  te verminderen, zegt Varawut Silpa-archa, minister van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen.

De sluiting van de parken tijdens de coronapandemie liet zien dat de natuurlijke habitat zich kan herstellen van de toeristenmassa’s en men ziet al vrij snel een terugkeer van dieren, zoals walvissen en schildpadden, naar de wereldberoemde stranden van Thailand, aldus Varawut.

De autoriteiten willen de parken vanaf volgend jaar twee tot vier maanden per jaar sluiten om de natuur de kans geven zich te herstellen.

Thailand heeft meer dan 100 nationale parken, die de berggebieden in het noorden tot tropische eilanden in het zuiden beslaan, met populaire attracties zoals de Phi Phi-eilanden en de Phangnga-baai.

Volgens gegevens van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation hebben meer dan 20 miljoen mensen nationale parken bezocht in het 2019 en dat zorgde voor 2,2 miljard baht aan entreebedragen.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Thailand wil jaarlijks de nationale parken enkele maanden sluiten voor toeristen”

 1. Vakman zegt op

  Dan mag ik hopen dat de touroperators dit ook vermelden in hun reisprogramma’s, want het is vrijwel duidelijk dat die gesloten worden in dezelfde periode als dat er nu zoveel herstel is opgetreden. Erg jammer!

  Wellicht heeft Thailand nog mensen nodig die mee willen werken aan natuurherstel. Dan moet ik mijn plannen om als vrijwilliger mee te gaan werken aan het koala-beschermingsprogramma van Australië misschien even uitstellen.

  Gr. een vrijwillig dijkwacht

 2. Sjaak S zegt op

  Dat zou een uitstekend plan zijn als het ook uitgevoerd wordt. Als je ziet welk een rotzooi toeristen achterlaten… het is ongelooflijk. Ik denk altijd… ze nemen die spullen toch mee, waarom kunnen ze hun afval dan niet mee terug nemen en daar weggooien. Maar nee, in de mooiste gebieden kom je plastic flessen tegen en ander afval.
  Voor het overgrote deel zijn het de Thai zelf die het doen. Dat is echter ook een kwestie van opvoeding. Alleen sluiten helpt niet genoeg naar mijn bescheiden mening, maar ook ten tijde van opening, moet er versterkt op gelet worden dat milieuvervuilers gepakt worden.

 3. Dirk zegt op

  Voor vele natuurgebieden is dit reeds het geval.
  Zo sluit bijvoorbeeld het Kaeng Krachan reservaat jaarlijks gedurende het regenseizoen.
  Rangers verrichten dan noodzakelijke werk en het leven krijgt de kans terug op gang te komen.
  Dit jaar kwam COVID als een godsgeschenk voor de parken.

 4. Jan Janssen zegt op

  Daar zijn ze wel op tijd mee. Nu er geen buitenlandse toeristen meer komen. Dan zou die rotzooi ergens anders vandaan komen. Jan Janssen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website