(rukawajung / Shutterstock.com)

Secretaris-generaal Somsak van de National Security Council (NSC) maakte gisteren bekend dat de Thaise regering er naar streeft om de lockdown op 1 juli volledig te beëindigen. De noodtoestand en de avondklok zal dan worden opgeheven. Tevens vervalt het inreisverbod en zijn er weer commerciële internationale vluchten mogelijk.

Per 1 juni gaat de derde fase van de lockdownversoepelingen in. De CCSA bepaalt vandaag welke bedrijven onder welke voorwaarden kunnen heropenen. Woensdag kon de commissie het niet eens worden over de hervatting van activiteiten met een hoog risico, zoals bokswedstrijden en massages.

In de derde fase wordt de avondklok verkort met 1 uur (van 23.00 uur tot 03.00 uur) en winkelcentra mogen een uur langer open blijven tot 21.00 uur. Verder zal het interprovinciaal busvervoer weer gedeeltelijk worden opgestart.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

54 reacties op “Thailand wil corona lockdown op 1 juli beëindigen”

 1. Jessey zegt op

  Kijk,

  Dit is eindelijk eens positiefs nieuws
  Ik hoop het,
  5 augustus een vakantie gepland vooralsnog..

  • Harold zegt op

   Helaas, de lockdown geldt niet voor toeristen !!!

   Men moet ook de bijlagen bij die artikelen lezen en het ministerie heeft zelfs vanmiddig nog gemeld, dat
   alleen diegeen die een werkvergunning hebben onder bepaalde voorwaarden terug kunnen naar Thailand
   (dat ook andere met speciale verblijfsvergunning , zoals getrouw, kinderen hebben daar niet toe behoren, zo als in die artikelen warden vermeld)
   Ook aan de grensposten van Thailand zal hierop worden toegezien, dat alleen met werkvergunning mogelijk
   toegelaten worden.

   Helaas is er voor vakantiegaanders, zoals het NU weergegeven wordt , voorals geen nog sprake van dat zij welkom zijn. ZEKER niet voor het hoogseizoen en dan weer onder voorwaarden.

   bron bangkokpost pattaya mail etc.

 2. Nick zegt op

  Ik heb tickets met mijn gezin naar Thailand voor vrijdag 3 juli. Tickets, hotels, alles al vorig jaar geboekt, vanwege schoolvakanties. Alles bij elkaar 6000€ betaald. Dit bericht geeft weer hoop, want eigenlijk dacht ik dat het al een verloren zaak was. Het is echt zo’n lastige keus, en moeilijk voor ons, want we weten echt niet wat we moeten doen. Ik hoop dat het door kan gaan, zodat we de tourismesector en de Thai kunnen steunen. Wat zou jullie advies zijn?

  • jeroen zegt op

   Hoi Nick,

   Ik zit met mijn gezin bijna in hetzelfde schuitje. WIj hebben tickets voor zondag 5 juli. Wij hadden de hoop opgegeven maar met dit bericht is er weer hoop. Ik blijf het nieuws in de gaten houden maar als wij kunnen dan gaan we. Een thailand zonder massatoerisme lijkt ons het mooiste wat er is!

   • Marc zegt op

    “een Thailand zonder massatoerisme lijkt ons het mooiste wat er is”
    Sorry, maar waarom wil je dan absoluut naar hier komen ??
    Marc

    • Janita zegt op

     Volgens bent u ook ooit als toerist of wat dan ook voor manier dan ook naar Thailand gegaan en daar blijven hangen. En nu wilt u dat er geen toeristen meer komen, egoïstisch gedachten. Het land is afhankelijk van toerisme en laat de bevolking gewoon hun centjes verdienen. Thailand is een heerlijk land. Dus alles open…. het hele corona gebeuren moet onderhand in de hele wereld eens zijn afgelopen.

  • goort zegt op

   Lekker door laten gaan. Er is hier niks aan de hand, we leven allemaal buiten, niks geen besmettingen. Restaurants gaan weer open, de stranden binnenkort weer, je mag weer reizen interprovinciaal…we kopen lekker ons biertje en ons wijntje, en afgezien van de instorting van de economie, nog steeds allemaal happy. Binnenkort weer de massage salons open, de Spa’s en dan gaan we weer opnieuw beginnen. De Thai zijn blij als je komt, en Thailand blijft geweldig.

  • Mark zegt op

   Beste Nick,
   Gewoon gaan.
   Want de ziekenhuizen in Thailand en Bangkok zijn echt veel beter dan Nederland…eigen ervaring en blunder in ziekenhuis in Eindhoven. Je hebt er zolang naar uitgekeken en ervoor gewerkt. Dus gaan en genieten van alle mooie momenten

   • Op basis van een eigen ervaring kan je nooit de kwaliteit van een ziekenhuis bepalen, dat is uiterst subjectief. Denk je dat als ergens onderzoek naar wordt gedaan, dat de mening van 1 persoon bepalend is voor de uitkomst?

  • chris zegt op

   Het lijkt er op dat het allemaal door kan gaan maar de regering houdt een slag om de arm, zoals je kunt lezen. Als het aantal besmettingen ineens zou toenemen is het weer terug naar af.
   Ook al zou reizen (met kapje dan wel in trein, bus en vliegtuig) weer terug naar normaal gaan, moet je denk ik wel rekening houden met allerlei maatregelen die van kracht blijven zoals afstand bewaren en temperatuur meten (tot vervelens toe). In de hotelkamer hoef je je daar geen zorgen over te maken maar of het uit eten gaan, excursies en het strand nu zoveel gezelliger worden met 1,5 meter afstand waag ik te betwijfelen. In de eerste week van juli ga ik zelf een lang weekend weg (5, 6 en 7 juli zijn nationale feestdagen) en dan zal ik het aan den lijve ervaren.
   Heb geen idee of de ondernemers die de afgelopen maanden geen inkomsten hadden nu aardiger zullen zijn voor gasten of ze juist proberen af te zetten om verliezen goed te maken. Niet in de grote steden maar op het platteland is er een zekere angst voor buitenlanders die het virus naar Thailand hebben gebracht, hetgeen een leugen is. Maar het virus kwam wel uit het buitenland, namelijk Korea, maar via Thaise werknemers.
   In het dagelijkse leven in Bangkok merk ik dat de Thais wel gemakkelijk omgaan met de huidige situatie.

  • Henry zegt op

   Ik zou eerst maar eens uitzoeken of de hotels wel open zijn, want ik ga ook met me familie (4personen) business class en 5x hotels, alleen niet voor € 6000,– , ik heb het hotel gebeld,en ze kunnen open, alleen ze zitten niet met het volledige personeel, dus ik verzet het .

   • Nick zegt op

    een hotel is idd closed for renovation, mailden ze mij. De grotere resorts op Koh Samui gaven aan open te zijn toen ik ze mailde. Ze willen ook wel een voucher geven, maar daar is niemand mee geholpen vind ik

  • Loe zegt op

   Hallo Nick, Je geeft weinig informatie over je gezinssamenstelling, dat maakt het nog moeilijker om enig advies te geven.
   Wanneer jullie sportief zijn ingesteld en goed kunnen improviseren zou ik de kans wagen. Tot nu toe is in Thailand het virus onder controle, als de informatie klopt. Maar het zou zo maar eens kunnen dat dit veranderd in het regenseizoen.
   We hebben helaas geen glazen bol dus iedereen moet voor zichzelf de voor en nadelen op een rijtje zetten. Zelf heb ik een ticket voor 16 september en mijn ticket van 12 mei werd gecanceld. Maar als open gaat wil ik begin jullie ook nog even die richting op gaan.
   Sukses met jullie keuze

   • Nick zegt op

    Dank voor alle reacties. Wij zijn met kinderen van 6 en 8. Eindelijk wilden we weer een verre reis maken na jaren in te caravan 😉
    A
    Het plan is AMS-Bangkok en dan met een huurauto naar het noorden, om vanaf Chiang Mai naar Koh Samui te vliegen en daar nog twee weken in een tweetal familieresorts te blijven. Het eerste deel van de trip is aan de avontuurlijke kant (maar dat zijn wij wel), we overwegen om meteen naar Samui te gaan als veilige keus, wanneer eind juni de situatie zo blijkt te zijn dat dat als mogelijkheid overblijft. Ik hoop inderdaad dat de Thai blij zijn dat we komen en ons niet als virusbrengers zien.

    factoren die belangrijk zijn;
    – Mogen we het land in? (vliegen met qatar air, die zijn de hele covid periode doorgevlogen, dus de vlucht gaat wel) NL is relatief hard getroffen en staat hoog op de lijstjes. Dat kan ons tegenzitten.
    – Als we dan binnen mogen komen, moeten we dan 2 weken in quarantaine? Dat gaat natuurlijk niet werken
    – Blijft het oranje reisadvies over per 1/7 of gaat deze naar geel?

    blijft spannend dus..

    • chris zegt op

     Inderdaad. Lees net dat wellicht alleen toeristen uit min of meer corona-vrije landen zullen worden toegelaten. Welke landen dat dan precies zijn moet later worden bepaald. Omdat het om grote aantallen toeristen gaat is wel bijna zeker dat Chinezen zullen worden toegelaten.
     Over quarantaine wordt niet gesproken, wel over een verplichte corona-test bij aankomst op het vliegveld in Thailand. Dar zou ik dan wel mee rekenen.

  • Wim van Beveren zegt op

   Gewoon doen, er is hier weinig aan de hand, minder dan in de meeste landen.

  • Frank zegt op

   Hi Nick

   Het is niet omdat de “inreisbeperking” wordt opgeheven dat je ook effectief het land binnenkomt.
   Er zal een lijst uitgevaardigd worden met koosjere landen en landen die het (nog) niet halen.

   Groet

   • john zegt op

    een aantal medebloggers berichten over aanvullende voorwaarden of zeggen zelfs dat het invliegen alleen voor bepaalde groepen of nationaliteiten kan. Het lijkt me nuttig als deze meldingen wat fundament krijgen door met de melding aan te geven waar dit voor ons terug te vinden is.

  • Ellen zegt op

   Top idee. Ik ben zelf reisagent en ook ik ga met mijn gezin naar Thailand deze zomervakantie. De toeristische sector moet weer heropleven en dit kan enkel als we niet (meer) in ons kot blijven. Kosten maak je hoedanook als je niet vertrekt. En de vraag zal zijn wat je zal moeten opleggen als je je reis uitstelt naar volgend jaar. Ik zit er dagelijks in. Sommige airlines laten de wijzigingskost wel vallen maar prijsopleg is mogelijk. Enkel indien de situatie dermate verslecht gaan we niet. Het wennen aan het nieuwe normaal komt wel goed. Reizen is steeds een avontuur.

   • Nick zegt op

    Dank, inderdaad, als het even kan gaan we

   • Mee Yak zegt op

    Geweldig dat je geld uit wilt geven in Thailand, het is nodig, de Thai als ondernemer heeft al 3 maanden geen geld verdient. Alleen de grote warenhuizen en natuurlijk de supermarkten, deze al langer, zijn nu in Chiang Mai open, er is echter geen sterveling, zelfs geen kopende farang, de foodstalls zijn minimaal bezet, weinig of geen klanten, voornamelijk take away. Uit eten gaan met 2 aan een tafel met een plastic scherm tussen de klanten als bescherming, dit heet nu het normale leven, maar dit is gewoon hopeloos.Chiang Mai is een ghost town geworden en mijn Thaise partner vertelt mij net dat de kroegen en discotheken weer met kerstmis open gaan (??????). Geweldig dat je het geld wilt laten rollen in Thailand, maar weet wel dat het niet zo zijn als dat je gewend bent. Maar kom en geef geld uit, zoveel mogelijk, de Thai heeft het nodig.
    Een fijne vakantie,
    Mee Yak

  • geert zegt op

   Het zou geweldig zijn als het kan doorgaan en daar ziet het er toch naar uit.
   Maar misschien toch even in de gaten houden wanneer vluchten vanuit Europa toegelaten worden. Als ik me niet vergis is dit tot op heden enkel Korea en China die van de lijst van gevaarlijke landen geschrapt werden.
   Ook misschien rekening houden met de inreisvoorwaarden, (quarantaine, extra medische verzekering, medisch getuigschrift etc..) Het is nog niet duidelijk welke voorwaarden er van kracht zullen zijn.

   Gegroet,

   • Nick zegt op

    Dank, inderdaad afwachten. Denk dat we 24 juni gaan aanhouden als go/nogo beslissing

  • Ben Janssens zegt op

   Nick lekker op vakantie gaan naar Thailand 3 juli met je gezin. Het wordt daar allemaal beter geregeld in de tourismesector dan we hier in Nederland hebben. Overigens gaan wij op dinsdag 6 oktober 2020 naar Thailand voor 3,5 week vakantie. Jullie al veel plezier daar.

  • KeesPattaya zegt op

   Ik zou tegen die tijd toch ook nog eens even kijken naar het reisadvies van Nederland. Als Thailand per 1 juli nog steeds code oranje heeft , dan weet ik niet hoe het met je reisverzekering geregeld is als er iets gebeurt !.

 3. Francois Nang Lae zegt op

  Ik vrees dat je toch nog even moet afwachten. Het is nu nog niet meer dan een voornemen. Het kan zo maar dat er een inreisverbod of quarantaineverplichting voor reizigers uit risicolanden blijft. Ook kan de situatie nog veranderen. Maar als je nu annuleert ben je je geld waarschijnlijk kwijt. Lastige situatie. Pas als de regels definitief vast staan kan je beslissen.

 4. KhunFred zegt op

  ik zou echt heel, heel voorzichtig optimistisch zijn.
  Ik wil je niet ontmoedigen, maar een vooraanstaand academicus, dr.Thira Woratanarat, maakt zich ernstig zorgen als het toerisme vanuit het buitenland naar Thailand weer op gang komt.
  Volgens hem loopt Thailand een groot risico dat een infected foreigner, waar die ook maar vandaan komt, hier vakantie komt vieren en het virus hier opnieuw importeert, met alle gevolgen van dien.
  Het is een kwestie van afwachten totdat men hier in Thailand groen licht geeft.
  En dan nog, als men van het toerisme verlangt om dan ook nog eens 1 of 2 weken in quarantine te moeten doorbrengen, dan is er volgens mij geen sprake meer van vakantie.

  • endorfun zegt op

   Ik vrees dat het grootste risico de chinese toeristen zullen zijn, die zich nooit aan geen enkele regel houden.

  • mattheus zegt op

   Inderdaad als je de laatste twee dagen ziet wordt er weer vanuit het buitenland besmetting geïmporteerd. 22 gevallen allemaal van buiten. Nu lijkt 22 niet zoveel maar die worden ontdekt vanwege de quarantaine maatregelen. Hoe zou het zijn als die maatregelen niet meer van toepassing zijn? Ik begreep dat een aantal of misschien wel alle besmettingen zogenaamd asymptomatisch zijn. Anderzijds Thailand is zo afhankelijk van het toerisme, dus kan niet eeuwig op slot blijven. De maanden juli en augustus zullen erg spannend worden schat ik zomaar in.

   • Harold zegt op

    Die 22 waren thais, die eindelijk terug konden naar Thailand.
    Het is dus goed dat ook de eigen burgers eerst in quarantaine moeten !

  • Nick zegt op

   Ja, daar zit ook mijn zorg, wil echt niet 3.5 week als paria behandeld worden.
   Het blijft ook voor de Thai een risicocalculatie. Maar als tourisme belangrijk is voor je als land, dan zou je toch alles in het werk moeten (kunnen) stellen om dat weer (gecalculeerd en veilig) mogelijk te maken?
   Onthaal de mensen die willen gaan met open armen zou ik zeggen. Ik vind het echt geen enkel probleem om allerlei tests te ondergaan als dat het voor de Thai vertouwen geeft

 5. Kees janssen zegt op

  Het zou een hoopvolle mededeling zijn indien diet gebeurd per 1 juli.
  Vreemd dat er dan maatregelen genomen worden om bij veel plaza’s, markten, 7/11 er ingechecked/gevolg wordt dmv qr code. Hiervoor zijn medewerkers vrijgemaakt die bij de ingang staan.
  In gevallen is het zo dat bv je inchecked bij de ingang en 5 meter verder op bij de eerste winkel de procedure dus opnieuw krijgt.
  Afstandhouden kent de Thai niet, zelfs bij het wachten op een bus staan ze zo’n beetje tegen je aan.
  Alle maatregelen die genomen zijn en de daarbij behorende kosten zouden dus ineens in juli over zijn?
  En dan ineens ook weer het internationaal vliegverkeer weer toelaten?
  Ik ben misschien pessimistisch maar ik wacht af tot 1 juli of dit inderdaad gaat gebeuren.
  Er zin tot nu toe erg veel winkels open maar daarentegen zijn er ook een heleboel waar een bordje op hangt van te huur en te koop.
  Ook alle reizigers die van uit Bangkok naar huis zijn vertrokken gaan die in juli weer terug??

  We zullen zien wat er gaat gebeuren.

 6. mat zegt op

  Dus de komende 5 weken hebben we nog steeds een avondklok, kan Prayut doen en beslissen wat hij wil, kunnen we nog steeds geen pilsje bij het eten drinken,blijven de bars gesloten, en dan op 1 Juli kan opeens alles??? toch een beetje raar vindt u niet???

 7. Victor zegt op

  Het is al door diverse mensen genoemd: Goed nieuws maar met een verplichte quarantaine van 14 dagen zullen de toestellen LEEG arriveren……..

 8. Harold zegt op

  Ik zie dat hier mensen blij gemaakt worden, terwijl hiervan nog geen sprake kan zijn.

  zie http://www.pattayamail.com Thai Travel restrictions to continue beyond 1 juli

  • john zegt op

   pattayamail, zie bericht van Harold , zegt dat restrictions continue.

   Maar in de bangkokpost van vandaag, om 4.00 uur in de ochtend op hun website staat als mededeling van de belangrijkste persoon in het spel het volgende.

   Gen Somsak said the executive decree on public administration in emergency situations, which was invoked on March 26 to deal with Covid-19, will end in June, and the ban on international travel would end at the same time it is lifted.

   Zoals gewoonlijk: tegengesteld verhaal. Komt niet overeen met wat pattayapost schrijft. Maar, houd moed. Zoals gebruikelijk vertellen de verschillende functionarissen dikwijls verschillende verhalen.

 9. Renévan zegt op

  Ik zou de link die Harold geplaatst heeft maar even lezen. Gisteren heb ik die informatie meer uitgebreid gelezen, een persconferentie door het plaatsvervangend hoofd van immigratie en een verklaring van het ministerie van buitenlandse zaken.
  Als toerist kom je dus na 30 juni niet zomaar het land in.

  • Nick zegt op

   afwachten dus maar weer. Ik hoop dat ze des noods bepaalde zones van het land toe gaan staan. Quarantaine gaat niet werken, voor niemand.

   • john zegt op

    quarantaine gaat zeker werken voor degenen die gewoon langdurig in thailand willen verblijven. Ik ben grootste deel van het jaar in thailand. Door toeval juist voor de coronacrisis thailand verlaten. Ben best bereid om twee weken in een van de aangewezen hotels te verblijven om dan weer vrij in thailand te verblijven. De gekozen hotels zijn best. Wifi, goed boek, wat muziek en makkelijk telefonisch contact met de vrienden en bekenden in thailand. Whatsapp ids your friend!! Zo kom je probleemloos en aangenaam de 14 dagen door.

    • chris zegt op

     Volgens de nieuwste inzichten moet je quarantaine niet IN een huis of hotel organiseren maar juist buiten. Als je al asymptomatisch bent steek je in de openlucht de minste mensen aan, binnen veel meer. Men doet dus precies wat men NIET zou moeten doen.
     In dit verband zou je kunnen stellen dat de armoede (veel leven in de openlucht, kieren in huizen, geen ramen in huizen, bus en trein, open markten) de verspreiding van het virus sterk heeft tegengewerkt. Las vorige week dat in de USA het corona meer rijken (goed geisoleerde huizen, werken in aircon kantoren en reizend in aircon auto’s) heeft gedood dan armen.
     Leve de armoede !!

     • RonnyLatYa zegt op

      Quarantaine wil ook zeggen dat je met niemand in contact komt… of dat nu binnen of buiten is maakt dan niet uit.

     • Rob V. zegt op

      Chris jij communist! Laat Apirat dat maar niet horen… 😉
      Gelukkig maar dat de wetenschap naar gelang er meer informatie bekend wordt ook hun advies aanpast. Misschien kunnen ze adviseren mensen niet in een hotelkamer op te sluiten maar op een luchtig houten huisje aan de Thaise kust oid. Da’s pas fijn in quarantaine gaan. 🙂

  • john zegt op

   beiden zijn geen besluitvormers bij dit onderwerp. dus: houd hoop, tweede echelon vertelt niet hetzelfde als degene die er over gaat.!!

 10. Fokke zegt op

  Hoi.,
  ik heb 5 tickets van Thai Air voor 23 juli en deze zijn afgelopen maandag door Thai Air geannuleerd.
  hiervoor krijg ik vouchers.
  Het hotel in Cha-am had ik zonder annulering geboekt in November 2019
  zij vragen de hoofdprijs als fee!!

 11. Beke1958 zegt op

  Info : Immigratiedienst,26/05/2020 , Dhr. Choengron Rimphadi , plaatsvervangend immigratiebureau – com-
  mandant .
  Strengere voorwaarden voor binnenkomst Thailand :
  Medische certificering binnen72 uur na vertrek naar Thailand en 100.000 dollar – euro aan gezondheidsverzekering .
  Elke buitenlander die het land binnenkomt , moet een medische verklaring hebben waarin staat dat de per-soon geschikt is om te vliegen als hij een luchtvlucht gebruikt terwijl voor alle bezoekers moet worden bevestigd dat de buitenlander in goede gezondheid verkeerd en vrij is van het Covid-19 virus .
  Deze brief moet binnen 72 uur na de reis zij afgegeven .
  Er moet een ziektekostenverzekering zijn voor maximaal 100.000 dollar-euro en deze dekking moet ook een
  verzekering tegen het Covid-19 omvatten .
  Deze dekking moet worden geverifieerd door een Thaise ambtenaar .
  Memorandum van de Thaise ambassade en instemming met 14 dagen quarantaine op eigen kosten .
  Er moet ook een certificaat zijn afgegeven door de Thaise ambassade in het land waar de buitenlander vandaan reist .
  Dit moet ook een memorandum van toestemming bevatten voor de buitenlander om zichzelf te isoleren en
  gedurende 14 dagen in quarantaine van de staat te worden geplaatst .
  Alle kosten in verband met de quarantainemaatregelen zullen gedragen worden door de reiziger als ze een
  buitenlander zijn .
  De huidige vereiste is dat alle reizigers gedurende 14 dagen in een door de overheid goedgekeurde quarantaine moet worden geplaatst .
  Er wordt gespeculeerd over het gebruik van nieuwe commerciële of ” business ” class- quarantaine .
  Dit suggereert op een gegeven moment een zet om de toelatingseisen voor het koninkrijk voor buitenlanders te versoepelen .

  NB : Hopelijk , dat het voor buitenlanders vlugger versoepeld , zodat al die bijkomende beslommeringen (lees : papieren ) en kosten niet meer nodig zijn !

 12. Jan Gijzen zegt op

  Hoi..ja ik hoop dat ik snel weer naar Thailand kan gaan. Wat ik me wel afvraag is..Als ik in Bangkok aankom en moet naar huis in Surin..(waar ik met vriendin en mijn Zoontje woon).WAAR… moet ik dan in quarantaine in Bangkok of Surin.??

 13. Wijnschenk zegt op

  Nog steeds onduidelijk dus.
  Ik heb een retirement visa en multiple entry.
  Dus wel of niet toegelaten in Thailand worden is nog steeds de vraag.
  Heb ticket voor 6 juli.
  Wie het weet mag het zeggen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan dan wel dat visum hebben, of je dan voldoet aan de binnenkomst eisen van het moment is weer wat anders.

   Dat je een visum hebt geeft je geen enkel recht op binnenkomst. Dat je een visum hebt wil enkel zeggen dat op het moment van aanvraag er geen reden was om je de toegang te weigeren. Maar enkel de immigratieofficier zal op het moment van binnenkomst beslissen of je binnen mag of niet en dit op basis van de op dat moment geldende richtlijnen.

   Iedereen kan het hier nu blijven vragen en de antwoorden zullen steeds hetzelfde zijn… tot immigratie die binnenkomst eisen vastlegt voor die bepaalde periode.

  • Harold zegt op

   zoals het er NU voorstaat alleen diegeen die een werkvergunning hebben kunnen onder voorwaarden terug keren naar Thailand per of na 1 juli

   • chris zegt op

    en miljoenen Chinese toeristen maar dat wordt later pas bekend gemaakt. Let op mijn woorden.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat zullen inderdaad ook de eerste zijn die zonder problemen Thailand weer in kunnen en rondreizen. Het zijn nu eenmaal hun troetelkindjes.

 14. Laurent zegt op

  Ga er maar vanuit dat er binnenkort een lijst gepubliceerd met landen die ‘welkom’ zijn.. Ik durf nu al met 99% zekerheid te zeggen dat NL daar niet op zal staan. Net zoals we niet op de lijst van Griekenland, Denemarken en Kroatië staan..

 15. Martin zegt op

  Hier kan men in Nederland/Europa een voorbeeld aan nemen. Stop de Lockdown! Een totaal zinloos en nutteloos instrument, waar het gaat om medische belangen. Echter dit is een wereldwijde coup van grootgraaiers als B.Gates, G.Soros e.o., maar onze minister president volgt gedwee als een volmaakt schoothondje. Hoogste tijd voor politieke opschoning c.q. vervanging.
  Fijne pinksteren…..

  • Cornelis zegt op

   Ik begrijp niet goed waaraan men in Nederland/Europa een voorbeeld aan kan nemen. Verschillende situaties, verschillende maatregelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website