HIV is nog steeds een groot probleem in Thailand. De aandacht van het grote publiek is wat minder nu de ziekte niet meer dodelijk is vanwege de beschikbaarheid van medicijnen.

Een bezoek aan de Anonymous Clinic in Bangkok, een kliniek waar mensen zich anoniem kunnen laten testen, laat zien waarom HIV nog steeds een groot probleem is. De bezoekers van de kliniek zijn vooral tieners en jong volwassenen. Sommigen droegen nog hun schooluniform. Gelukkig is er minder schaamte en laten jonge mensen zich vaker in een vroegtijdig stadium testen.

De Anonymous Clinic, in 1991 opgericht door het Thaise Rode Kruis, was de eerste in zijn soort in Azië. De kliniek is een van de vele initiatieven die ertoe hebben bijgedragen dat Thailand wereldwijd waardering heeft gekregen voor zijn pogingen de ziekte te bedwingen.

Tussen 2010 en 2017 is het percentage besmettingen in de regio afgenomen met 17 procent. 2017 telde 280.000 nieuwe besmettingen waardoor het totaal aantal mensen met HIV op 5,2 miljoen uitkwam. China, India en Indonesië zijn goed voor driekwart van het totaal.

Met name in risicogroepen neemt het aantal besmettingen toe: mannen die seks met mannen hebben, personen die drugs injecteren, transgenders, sekswerksters en buitenlandse arbeiders.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand voert een harde strijd tegen HIV”

  1. paul zegt op

    Indien de Thaise overheid het HIV-probleem inderdaad serieus neemt laat men dan erop toezien dat in bepaalde locaties (zoals sauna Babylon) voldoende condooms aanwezig zijn die gratis uit containers gehaald kunnen worden.
    In bijv. Babylon krijgt men 1 condoom. Meerdere condooms kan men (naar ik aanneem) ophalen bij de receptie. Niemand die dit zal doen in de ‘heat of the game’. Chinese bezoekers zijn in de meerderheid gedurende bepaalde perioden. Zoals ik lees nemen zij oa een groot percentage van de besmetting voor hun rekening. Laat de Thaise Health autoriteiten erop toezien dat in deze gelegenheden verplicht diverse containers op diverse plekken hangen. Zodoende voorkomt men een stijging van het aantal besmettingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website