Het Office of the National Water Resources (ONWR) heeft het publiek gerustgesteld dat ondanks het dreigende La Niña-fenomeen, het onwaarschijnlijk is dat Thailand te maken krijgt met overstromingen op de schaal van eerdere rampen.

Secretaris-generaal van ONWR, Surasee Kittimonthon, verklaarde dat weersvoorspellingen dit jaar minder frequente regenval voorspellen, waardoor het risico op ernstige overstromingen in de centrale vlakten en het noorden wordt verminderd.

Om zich voor te bereiden op de piek van het regenseizoen, heeft de Nationale Water Resources Committee (NWRC) maatregelen geïmplementeerd die op 4 juni door het kabinet zijn goedgekeurd. Deze maatregelen zijn gericht op het verbeteren van het waterbeheer. Daarnaast heeft het NWRC op 7 juni verschillende projecten goedgekeurd om de waterinfrastructuur te verbeteren, met de voorwaarde dat de bouw binnen 120 dagen na de toekenning van de financiering, vanaf 12 juli, moet worden afgerond.

Surasee gaf aan dat, in tegenstelling tot 2011 toen het regenseizoen begon met frequente en intense regenval verergerd door vijf grote stormen, dit jaar begon met ondergemiddelde neerslag. Er wordt echter verwacht dat de regenval later in het jaar zal toenemen, met twee voorspelde stormen.

De secretaris-generaal van ONWR bevestigde dat verbeterde reactiemechanismen van de overheid en een nieuw waterbeheercentrum aan de frontlinie snel actie mogelijk zouden maken bij overstromingen. Dit zou vertragingen zoals die meer dan tien jaar geleden werden ervaren, voorkomen.

2 reacties op “Thailand stelt publiek gerust: La Niña zal geen grote overstromingen veroorzaken”

 1. Arno zegt op

  Het is hoogste tijd en zou al veel schelen als afwateringskanalen eens schoon gemaakt zouden worden.
  Vele van deze kanalen zijn totaal overwoekerd en tjokvol gegroeid met grote waterplanten, wanneer het gaat plenzen kan het water niet weg.
  Laat staan het vuil en afval welke Thai achter zijn/haar reet neergooit en of illegaal dumpt , mai pen rai!
  Als dat aangepakt word schiet het al wat op.

  Gr. Arno

 2. GeertP zegt op

  Kijk dat zijn nou eens berichten waar een mens blij van wordt,hier kan het KNMI nog een puntje aan zuigen.
  Later in het jaar 2 voorspelde stormen, alles hebben ze in de hand mocht het toch nog fout gaan, dat zijn of de nieuwe generatie weercomputers of zoals al jaren uit de duim gezogen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website