(oasisamuel / Shutterstock.com)

Thailand gaat nog eens 35 miljoen doses vaccin kopen, maar nu van twee of drie andere producenten dan AstraZeneca en Sinovac. Bij AstraZeneca en Sinovac worden 65 miljoen doses afgenomen. Dit heeft premier Prayut bekend gemaakt op basis van een rapport van de commissie voor de aanschaf van Covid-19 vaccins.

Van de 35 miljoen doses worden tien à vijftien miljoen doses gekocht door de particuliere sector om zo hun personeel te vaccineren. Dit bespaart de regering geld, aldus Prayut.

In Thailand is er steeds meer weerstand tegen het vaccin van Sinovac, omdat deze een lage beschermingsgraad zou bieden en er ook bijwerkingen opduiken.

Sinovac is veilig zegt Anutin

Volgens minister Anutin is het Chinese Sinovan vaccin veilig. Dit zegt hij naar aanleiding van berichten dat zeven personen na de vaccinatie met Sinovac, symptomen kregen die lijken op een beroerte omdat ze verlammingsverschijnselen kregen. Volgens CCSA-woordvoerder Apisamai is er geen sprake van verlamming. Het ministerie van Volksgezondheid dat onderzoek heeft gedaan zegt dat ze symptomen hadden die leken op een beroerte, inclusief spierzwakte en gevoelloosheid, maar dat van een beroerte geen sprake was. Volgens het  miniserie zijn de vaccins veilig en is de geconstateerde bijwerking is niet ernstig. De patiënten zijn binnen 1 tot 3 dagen hersteld en de meesten waren vrouwen die gezien hun leeftijd geen risico op een beroerte lopen.

Thaksin wil met Poetin praten om vaccins voor Thailand te regelen

Voormalig premier Thaksin Shinawatra heeft aangeboden Thailand te helpen bij het bestellen van vaccins uit Rusland. Premier Prayut slaat het aanbod af en zegt dat hij niets met Thaksin te maken wil hebben. Thaksin deed zijn aanbod dinsdag op de app Clubhouse. Hij zei dat Thailand te traag is met vaccineren en dat meer vaccins bij andere producenten dienen te worden gekocht dan alleen bij AstraZeneca en Sinovac.

Thaksin zei verder dat belangrijke zakenlieden in Thailand de connecties hebben om zo meer vaccins aan te schaffen in andere landen zoals in China en Rusland. Thaksin zelf wil wel even met Poetin bellen, zegt hij.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thailand gaat 35 miljoen doses vaccin kopen van andere farmaceuten”

 1. Antoine zegt op

  Lees net in de Telegraaf dat Sinovac zo’n hoge beschermingsgraad heeft.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1796380360/chinees-vaccin-sinovac-heeft-effectiviteit-van-97-procent

  • JosNT zegt op

   Beste Antoine,
   Je verwijst naar een artikel van 08 december 2020. Ondertussen is er al veel andere info verschenen. Een paar weken geleden las ik een artikel dat de beschermingsgraad maar 54% zou zijn. Weet niet meer in welke online krant het was maar alle dagen verschijnt wel ergens een artikel dat het ene of andere vaccin ophemelt of afkraakt. Ik hecht er niet veel belang aan.

 2. wim zegt op

  Prima, kunnen we straks kiezen. Overigens heb ik geen idee waarvoor.

  Of Anutin zegt dat iets wel/niet veilig is lijkt me irrelevant. Hij is qua kaliber vergelijkbaar met Hugo dus het verstandigste is om hun beider onzin en zelfverheerlijking compleet te negeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website