Thailand’s Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft gisteren de opdracht gegeven tot tijdelijke opschorting van de Thailand Pass voor alle nieuwe Test & Go en Sandbox-programma’s (behalve Phuket Sandbox), daarbij verwijzend naar het stijgende aantal van gevallen van Omicron-besmettingen in het Thailand.

Reizigers die al de QR-code van de Thailand Pass hebben ontvangen (ongeveer 200.000 aanvragers) mogen Thailand gewoon binnenkomen onder de bestaande voorwaarden van de regeling die ze hebben gekozen. Wel introduceert de overheid nieuwe maatregelen voor het traceren van contacten en wil men dat alle reizigers twee keer worden getest middels de PCR-methode. De tweede test vindt plaats in door de overheid aangewezen faciliteit (zonder extra kosten).

Nieuwe registraties voor Thailand Pass onder de vrijstelling van quarantaine (Test & Go) en ‘Living in the Blue Zone Sandbox-programma’s’ worden tot nader order niet meer geaccepteerd. Aanvragers die zich hebben geregistreerd voor 22 december, maar hun QR-code (nog) niet hebben ontvangen, moeten wachten tot hun Thailand Pass wordt goedgekeurd (of helaas afgewezen). Na goedkeuring kunnen ze Thailand ook binnenkomen volgens het programma dat ze hebben gekozen.

Registratie voor Thailand Pass onder het Phuket Sandbox-programma en Happy Quarantine blijft mogelijk, maar de regering zal de situatie periodiek herzien. dus het is raadzaam de berichtgeving hierover te blijven volgen.

19 reacties op “TAT: Thailand Pass Test & Go tijdelijk opgeschort maar met QR-code mag je naar Thailand”

 1. Soidog 4 zegt op

  Mensen die zich sinds 22 december voor Phuket Sandbox hebben geregistreerd, moeten zelf twee RT-PCR-tests betalen. De tweede test moet worden gedaan op dag 5-6 of wanneer ze symptomen ontwikkelen, terwijl ze nog in Phuket zijn,
  Bron; Richard Barrow,

 2. Dennis zegt op

  Happy Quarantaine? Wat is dat precies?

  • Marcel zegt op

   Happy Happy op je hotelkamer zitten met twee keer een stokje tot aan je hersenstam uiteraard genieten van de Thaise zenders; wat ik uiteraard vloeiend spreek

   En heerlijk genieten van twee flessen water waar ik koffie en Thee van kan drinken. Hopen dat iemand voor me naar 7-11 gaat voor wat frisdrank.

   Uiteraard geen pilsje want daar krijg je Corona van 🙂

   Ik word daar heel happy van

   • Dennis zegt op

    Oh, ik werd blijkbaar door het woord “happy” op het verkeerde been gezet. Dacht dat de verpleegster ook andere dingen deed dan de PCR-test.

    Gelukkig is m’n Test & Go al goedgekeurd 🙂

 3. Jaap@banphai zegt op

  Zag dit al aankomen bij opkomst Omicron ben 12de December vertrokken kon eigenlijk al eerder T Pass en Visa waren heel snel rond. Geen alcohol nou ik zat in hotel vlak bij luchthaven en kon gewoon alles bestellen tot grote fles Leo aan toe. Snap ook niet waarom mensen zonodig hotel in de stad moeten A : duurder B: verder en je zit ook op je kamer. Nu in Banphai en geniet elke dag van weer , van restaurants , winkelen en ga zo maar door alles wat in Nederland niet kan.

 4. Diana zegt op

  Dus als ik het goed begrijp (wij willen begin febr. naar thailand) dan hebben de Phuket aanbod of happy Quarantine : 1) ik neem aan de happy Q. Is voor bijv. BANGKOK?

  Die happy Q. Is voor ongevacineerden?
  2) Maar wij volledig gevacinneerden (3prikken) moeten dan alsnog in Quarantaine en zoja voor hoeveel dagen?!

  Graag jullie antwoord
  Bedankt alvast

  • Alleen de Phuket Sandbox is optie voor jullie. Zie hier: https://www.tatnews.org/2021/12/thailand-reopening-living-in-the-blue-zone-17-sandbox-destinations/

 5. Tjeerd zegt op

  En dan lees ik net deze mail van het Nederlandse Ministerie v Buitenlandse Zaken en dan zakt m’n broek echt af. Wat een verschrikkelijk slecht ministerie is dat toch, ook met die achterhaalde reisadviezen en landen op oranje zetten waar vrijwel geen gevallen bekend zijn…

  “Vanaf 22 december 2021 gelden er nieuwe regels voor het inreizen naar Thailand. Volledig gevaccineerde reizigers moeten verplicht 7 dagen in quarantaine. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers moeten verplicht 10 dagen in quarantaine. De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel oranje en rood. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Thailand en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.”

  Pas als je doorklikt op de website van Reisadvies en iets verder naar beneden scrolt lees je:

  “Heeft u zich voor 22 december 2021 al geregistreerd voor de Thailand Pass? Een heeft u toestemming gekregen op die registratie? Dan blijven de inreismaatregelen van voor 22 december 2021 op u van toepassing (1 dag quarantaine, de zogenaamde ‘Test and Go’).”

  Gaf niet echt een lekker gevoel die mail maar nu wel blij met de bevestiging dat iedereen met een Pass daar gebruik van mag maken. 🙂

 6. Sara A3 zegt op

  Hallo,

  Onze Thailand pas werd reeds een tijdje terug goedgekeurd. Intussen hebben zowel mijn man en ik onze 3de prik ontvangen. Ik vermoed dat hierdoor onze vaccinatie pas (qr code) ook gewijzigd is tegenvoer diegene die we indienden toen. Zou dit een probleem kunnen vormen?

  De Thailand pass opnieuw indienen is nu uiteraard geen optie en we vertrekken volgende week donderdag al…

  Groetjes,
  Sara

  • Nee hoor, geen probleem.

  • john koh chang zegt op

   je hebt een qr code en vraagt je af of de derde vaccinatie ook gepaart gaat met anfdere qr code. Je hebt aangevraagd met je qr code. Die heb je dus op papier of op je computer. Zekerheidshalve zou ik die , dus de papieren qr code , gebruiken om thailand in te komen. Die komt immers overeen met wat je hebt ingediend.

 7. Sara A3 zegt op

  Zijn er mensen recent in bangkok aangekomen? Wij reizen dus volgende week met 2 kleine kindjes en toch een lichte vorm van stress 🙂

  • Stress waarover?

   • jan zegt op

    Peter ik had toch ook stress.De besmettingen in Belgie waren torenhoog midden december toen ik naar Thailand kwam. Zolang je je negatieve PCR test niet in je handen heb ,ben je niet zeker dat je kunt reizen. En die heb je maar de dag voor je vertrekken.

   • Sara A3 zegt op

    Ja vooral omdat wij nu ter plaatse 2 keer pcr moeten ondergaan…. En als iemand toch positief zou testen, zou je verplicht in ziekenhuis moeten? En met kindjes van 3 en 4 geeft dat toch stress ben ooi benieuwd of er veel veranderd zal zijn

    • Ja, een keer extra testen. Dat klopt. Maar of die tweede keer veel uitmaakt? Je kan ook bij de eerste positief testen. En dat wist je al toen je ging boeken. Overigens, zelf zou ik nu niet met kleine kinderen naar Thailand gaan, maar dat is een persoonlijke keuze.

     • Johan zegt op

      Moderator: Reacties waarin je een andere mening ‘onzin’ noemt plaatsen wij niet. Omdat wij dat respectloos vinden.

  • Maranke zegt op

   Wij zijn net aangekomen met 2 kids.. alles ging vlot en super geregeld. Roomservice komt zo en op het balkon met uitzicht op zee de testuitslagen afwachten

 8. Diana zegt op

  hoi Peter en andere geïnteresseerden
  Ik kom zojuist vd Thaise ambassade af en die zeggen dat ik er ook in kom met 7 dagen quarantine (en dus niet via Phuket)
  Wat moet ik nu geloven??

  p.s Phuket doen we liever niet omdat je hiervoor geen FLEXIBLE tickets kun kopen …(mocht iemand die wel gevonden hebben dan hoor ik het graag)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website