panuwat phimpha / Shutterstock.com

Uit een enquete van Suan Dusit onder 1.132 respondenten blijkt dat Prayut wordt gezien als de beste premier die Thailand kan besturen. Ruim 24,7 procent stemde op de huidige juntaleider.

Hij word gevolgd door Abhisit (17,6%), Pheu Thai-lid Sudarat (16,5%) en Thanathorn, de leider van de nieuwe Future Forward partij (14,6%).

Voor voormalig premier Thaksin geldt ‘uit het oog uit het hart’ slechts 13,5 procent zien hem zitten als premier.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Suan Dusit poll: Thai willen Prayut Chan-o-cha als premier”

 1. teun zegt op

  Of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, maakt weinig uit. Abhisit en Thaksin hebben nou niet echt hun verleden mee. Veel te veel polariserend.
  Te hopen is wel, dat Prayut een eigen partij vormt. En dus niet langer zwaar leunt op zijn dubbelfunctie. Anders gaat er vroeg of laat een probleem ontstaan. Want hij heeft dus niet de macht zonder andere partijen te regeren.

  Ik vraag me overigens wel af of een groep van 1.132 respondenten voldoende betrouwbaarheid biedt wat betreft uitkomst.
  Alhoewel de verkiezingen voor februari 2019 staan gepland (?) zou het mij niet echt verbazen als het toch (weer) later wordt.

 2. Rob V. zegt op

  555 *zucht* Eigenlijk erg droevig, Van Prayuth, de Sinawat’s (Thaksin) en Abhisit verwacht ik niks, die horen wat mij betreft thuis in een beklaagdenbankje om bij een geheel objectieve rechter verantwoording af te leggen voor die minder fraaie dingen die ze op hun kerfstok hebben.

  Toch koester ik enige hoop: Thanathorn is toch redelijk bekent ook al proberen de machten zijn partij nu al stokken in de wielen te steken.

  Laten we afsluiten met humor, wat te doen als je kind teveel op de teveel op de telefoon zit? Gebruik Loeng Toe (ลุง ตุ่)! Zo maakt Pràyóeth zich toch nog Pràyòoth ระโยชน์ 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=uFbFEtfQLAc

 3. Frans Nico zegt op

  Deze uitslag geeft toch weer hoop. Immers 75,3 procent van de geënquêteerden willen een ander als premier dan Prayut. Dat is een overweldigende meerderheid!!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website