De militaire regering heeft een opmerkelijk besluit genomen: er zijn weer strandbedjes en stoelen toegestaan bij de speciale 10 procent zone in Patong Beach.

Deze beslissing is afgelopen maandag genomen en nog dezelfde dag verschenen er strandbedden op Patong Beach. De verwachting is dat dit ook zal gaan gelden voor andere stranden in Phuket.

De reden voor deze ommezwaai is dat veel toeristen, met name ouderen, klaagden over de maatregel. In de 10 procent zone waren voorheen alleen matrasjes en parasols beschikbaar. De junta vond dat de strandbedden geen fraai gezicht waren en wilde de stranden weer teruggeven aan het publiek.

Volgens leger woordvoerder Maj Gen Pornsak zijn zowel de toeristen als de verhuurders blij met het nieuwe beleid. De militairen houden nog wel een slag om de arm, het gaat eerst om een proef. Opmerkelijk is ook dat er nu geen limiet geldt voor het aantal bedden en stoelen zolang ze maar ordelijk zijn geplaatst.

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


16 reacties op “Strandbedden en strandstoelen weer toegestaan op Patong Beach (Phuket)”

 1. ruud zegt op

  Als je bedenkt, dat vroeger het hele strand met bedden werd gevuld, die voor het grootste deel werden bewoond, zul je moeten constateren, dat er veel toeristen verdwenen zijn, als nu nog maar 10% van het strand voor bedjes wordt gebruikt.
  Verder kostte het huren de bedjes en de parasols geld, dus heel veel geld is door de toerist nooit uitgegeven op het strand, toen de bedjes er niet stonden.
  In hoeverre het dan ergens anders is uitgegeven is uiteraard onbekend.
  Maar als die bedjes nu op 10% van het strand staan, wordt op het strand nog maar 10% uitgegeven, van wat er vroeger werd uitgegeven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Misschien wil Phuket ook wel eens meer dan alleen maar toeristen die voor 100 Baht de hele dag op het strand liggen en een lunchpakketje met boterhammen met pindakaas bij zich hebben.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • Leo Th. zegt op

    Zonder de bedjes worden juist die toeristen aangetrokken die jij nu benoemt. En bovendien wordt er met bedjes in ieder geval 100 Bath per bed verdiend, oftewel bezoekers die met een eigen handdoek op het strand gaan liggen geven die 100 Bath nu sowieso niet uit !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
   • John Chiang rai zegt op

    Ook zonder deze strandstoelen verhuurders is Phuket nog altijd veel duurder dan bijv. Pattaya, zodat juist deze spaar toeristen liever daar hun vakantie bestemming zoeken.
    De vele goedkopere Hotels,Restaurants en het verschil tussen Bathbus en de maffia tuk tuk prijzen op Phuket,maken het zeker mogelijk,dat ze ook nog iets meer kunnen eten als een boterham met pindakaas.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. rob zegt op

  En als je nu met je eigen bedje wil liggen in plaats van 6000 Bath pmnd te MOETEN betalen voor een echtpaar. De prijs van 2 scooters huren en de huur van ons huis. Wij verblijven minimaal 4 mnd. in Thailand kost dus maar 24000 Bath. Anders gezien als een local naar het strand wil met zijn vrouw kost dat dus bijna een maand loon. Omgerekend in Euro’s het minimum loon in Nederland € 1200 belachelijk he.Tja het regent nieuwe auto’s in Thailand ik denk wel te weten hoe dat komt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • ruud zegt op

   Al die nieuwe auto’s die u ziet, zijn van de bank.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Ik denk eerlijk gezegd dat u dit ook weer kunt, eigen stoeltje/parasol. Waarom niet?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Bert zegt op

  De redenatie is niet helemaal correct. Er zijn vakantiegangers die – noodgedwongen – op die zandhopen gingen liggen tegen afschuwelijk hoge prijzen en die op hun handdoekje in het zand gingen liggen (zonder parasol). Feit is in ieder geval wel, dat er zeer veel toeristen Phuket de rug hebben toegekeerd met dit (wan)beleid. Hoop dat de proef in de ogen van de beleidsbepalers slaagt en dat het toerisme weer de vorm van een jaar of tien geleden aanneemt.

  Bert

  P.S. Ik bezoek Patong Beach ieder jaar minimaal één keer; vaak twee keer en zie de ontwikkelingen. Gelukkig met de verhuur van mijn appartement weinig schade ondervonden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. sjors zegt op

  Waarom worden dit soort simpele voorzieningen door militairen geregeld , vreemd ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Jan zegt op

  Jammer ik vond het juist dat het strand weer op een strand leek en niet op een sanatorium. Ik ben met mijn 56 niet de jongste maar als ik naar een bounty strand wil gaan moet het er ook zo uitzien, maar goed anderen zullen er wel weer anders overdenken en als er geld te verdienen valt dan zijn idyllische argumenten gauw van tafel geveegd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. l.lagemaat zegt op

  Wel verwarrend op Phuket.

  Op de Kata Beach waar ook een verbod geldt voor ligstoelen en parasols kwamen de toeristen met eigen materiaal aanzetten.

  De vice burgemeester liet via een flyer weten, dat dit niet toegestaan was, maar er werd niets in beslag genomen zoals elders wel gebeurde. Een aantal toeristen schikten zich, maar een groep vakantie gangers gaven aan de vakantie op Phuket voortijdig te willen beëindigen.
  Verschillende gaven aan naar Myanmar te willen gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Jasper van Der Burgh zegt op

  Niet om het een of ander, maar Thailand is VEEL groter dan Phuket. Phuket is, in mijn ogen, het Torremolinos van Thailand, vervang de thaise koppies door spaanse, en er is geen verschil. Het is ook niet het “echte” Thailand. Waar ik woon, provincie Trat, zijn nog meerdere tientallen kilometers strand volkomen leeg. LEEG, ja, met hier en daar een resort voor de helft van de Phuketse prijs.
  Dus als mensen als batterijkippen naast elkaar willen liggen, en daar dan 6000 baht p/m voor over hebben, denk ik: veel plezier daar, en geef mijn portie maar aan fikkie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Danzig zegt op

   Helemaal mee eens. Ik woon aan de zuidkant van de Golf en hier geldt hetzelfde: slechts een geringe groep locals bezoekt de honderden kilometer lange stranden. Toeristen liggen liever met hun kop tegen de voeten van een andere toerist.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. John Chiang rai zegt op

  Dat de enorme wildgroei van standstoelen en parasol verhuur, hoofdzakelijk de schuld was van dit genaral verbod is begrijpelijk. Alleen dat men zolang nodig heeft om te begrijpen,dat een oudere toerist niet de hele dag op een handdoekje zonder parasol op het strand gaat liggen,geeft aan hoe wereldvreemd deze Junta eigenlijk is. Bij zo een belangrijke bedrijfstak als het toerisme,had men voor het general verbod reeds een andere oplossing moeten hebben. Het is echt geen azijn pissen om te zeggen,dat de Thais vaak leven in de huidige tijd,en niet vooruit kunnen, of willen denken,hoewel je tenminste bij een regering toch andere verwachtingen mag hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 9. F wagenaar zegt op

  Als er veel meer Chinese charters op Phuket vliegen,en dan de russen nog die allemaal op pathong beach willen liggen of zitten en het kan of mag niet , misschien tribunes bouwen of in shifts van drie dagdelen,die junta jongens kunnen ook eens in Benidorm torremolinos gaan kijken daar liggen ze al sinds de60 70 jaren zonder grote problemen met duizenden tegen elkaar aan,zouden die ook allemaal moeten betalen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. stevenl zegt op

  Inmiddels is aangekondigd dat op heel Phuket standstoelen verhuur weer mag in de 10% zone.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website