Oathz / Shutterstock.com

Door een technisch probleem kwam het betaalverkeer bij vier banken gisteren stil te liggen. Geldautomaten (ATM’s) vielen uit en geld overschrijven was ook niet mogelijk.

Het probleem begon bij de Kasikorn Bank en breidde zich daarna uit naar drie andere banken, omdat ze een centraal geschakeld zijn. Volgens een bericht van de Krungsi Bank waren de problemen te wijten aan het grote aantal transacties. De storing kwam nogal ongelegen omdat in Tahiland op vrijdag de lonen worden uitbetaald. Er vormenden zich lange rijen bij de geldautomaten, maar op dat moment kon niemand bij zijn geld.

De Bank of Thailand heeft de bank die de oorzaak van de problemen was, van het centrale systeem afgekoppeld, waardoor de  storing bij de andere banken werd opgelost.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Storing bij Thaise banken waardoor geldautomaten (ATM) niet meer werkte”

  1. RonnyLatPhrao zegt op

    Klopt. Ik kon gisteren voormiddag een tijd niet internetbankieren via Kasikorn.
    Rond 1300 nogmaals geprobeerd en toen was het opgelost.

  2. Carl zegt op

    Een andere belangrijke oorzaak was ” pay off ” day , miljoenen Thais betalen via de ATM’s altijd einde maand
    hun rente/aflossingen van de leningen die zij zijn aan gegaan. Joep van ‘t Hek zei het al…….. Lenen,lenen…betalen,betalen….!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website