Halverwege volgend jaar moeten 3.920 dorpen in 62 provincies toegang hebben tot een goedkoop en snel internet. Snel in in dit geval minimaal 10 Mpbs en dat gaat 50 baht per maand kosten. Wat meer snelheid kan ook: 15 en 20 Mpbs voor respectievelijk 150 en 200 baht per maand.

Dit project van de Thai telecomautoriteit heet Uso: Universal Service Obligation en heeft als doel ook de minder bevolkte gebieden van een fatsoenlijke internettoegang te voorzien. Het project omvat ook 5.229 gratis Wifi hotspots en 763 openbare internetverbindingen. Sommige dorpen krijgen meer dan één Wifi hotspot. Zeker 1.890 dorpen waar momenteel geen signaal beschikbaar is, krijgen een speciaal internettoegangsnetpunt. De kosten van het project bedragen 14 miljard baht.

De openbare netwerkverbinding wordt beheerd door een staflid, die toezicht houdt op het internetgebruik in twee tot vier dorpen. Volgens Takorn van de NBTC zal er op worden toegezien dat de openbare netwerkverbindingen connectie hebben met belangrijke openbare diensten, zoals ziekenhuizen en scholen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website